PK 300 grill&smoker

Imenujemo ga New Original, ker ta žar v osrčju svoje nadgrajene retro arhitekture uteleša duh in čisto preprostost peke na prvegem žaru PK iz litega aluminija, ki je prišel iz kalupa leta 1952. Še vedno zgrajen, da traja. Kot vedno, 100% original.

 Ohišje ima iz litega aluminija okoli 5 mm debelega, prirobnice so debele okoli 10 mm. Prav tako je iz aluminija celotno podvozje z policami vred, torej je kakršnakoli rja, tudi po 50 ali več letih nemogoča. Debel aluminij mu omogoča držanje konstantne temperature tudi v nevihtnih pogojih. Ima 4 zračnike, 2 spodaj in 2 na vrhu, ki omogočajo močno direktno peko ali indirektno dimljenje. Zaradi geometrije in materiala se žar zelo hitro zelo močno segreje, zato je izjemno primeren za peko steakov, celo toliko da je postal uraden žar SCA(svetovne organizacije v peki steakov) in prav vsi zmagovalci zadnjih nekaj let ga uporabljajo. Brez težav ga segrejete nad 350°C, torej je zelo dober tudi za peko pic, z svojo obliko pa omogoča uporabo zelo velike šamotne plošče, torej lahko pečete prave-VELIKE pice, ogromne štruce kruha ali pa pravo francosko bageto v celotni dolžini. Izjemna sposobnost konstantnega držanja visokih temperatur ga naredi tudi za čudovito pečico, kjer lahko spečete čudovito pečenko. S pripiranjem loput pa ga hitro “umirite” in pripravite za pravo low&slow BBQ dimljenje. Mi ga na treningih in tekmah uporabljamo kot zelo priročno kuhalno površino za izdelavo glazur in omak. Zgornja polica je čudovita za odlaganje česarkoli, ker je iz aluminija lahko brez skrbi nanjo odložite tudi vročo posodo.

Celoten žar se samo dvigne iz podnožja in že ga lahko naložite v avto. Ker je iz alumija ga lahko nese 1 oseba, pravokotna oblika mu pa omogoča, da ga lepo spakirate v en kot, kjer vas počaka do naslednje peke. Podnožje ima močne vijake in matice, tako da je primerno za večkratno razdiranje in sestavljanje. Sestavljen je v 10 minutah, potrebujete le izvijač in klešče(ali ključ-bolje). V žaru sta 2 rešetki, debela rešetka iz jekla za oglje in rešetka iz inoxa za peko hrane. Tretjina rešetke iz inoxa se odpira, tako da lahko dodajate oglje ali kose lesa med dolgotrajnim dimljenjem. Dobavljiv pobarvan v črni (grafitni) barvi.

Za peko steakov, burgerjev, zrezkov,… priporočamo nakup grillgrates, dodatne rešetke z posebnim profilom, ki pusti prav poseben, čudovit odtis na mesu, da pa tudi prav poseben okus in aromo, ki sta nenadomestljiva.

GARANCIJA – 10 LET

795,00  z DDV

Ni na zalogi

Opis

Paket vsebuje:

  • PK 300
  • alumijasto podvozje
  • 2 polici
  • kolesa
  • rešetko za oglje
  • na tretjini pregibno rešetko za peko (dimenzije rešetke 57x36cm)

GARANCIJA (ob normalni uporabi žara):

  • Na vse aluminijaste dele (posoda in pokrov žara) 10 let od datuma nakupa
  • Na rešetke za pečenje in rešetke za oglje 1 leto od datuma nakupa
  • Na vse plastične komponente 3 leta od datuma nakupa
  • Na vse ostale kovinske dele in dodatke 2 leti od datuma nakupa

OPCIJA:

-termometer in vgradnja le-tega! (po naročilu)

Dodatne informacije

Teža27 kg
Barva

grafit, siva

Delite s prijatelji!