Hitra pica z 4h moko

Sestavine
  • 320g vode(cca 20°C)
  • 7g olivnega olja
Postopek

Testo sem zamesil in pustil pokrito 20 minut. Potem sem ga večkrat raztegnil in zategnil na pultu, da sem dobil lepo kepo, pokril in spet pustil 20 minut. To raztegovanje sem ponovil še enkrat in ga spet pustil počivati 20 minut(vse skupaj 1 ura), potem sem oblikoval kuglice med 290 in 300g, ter jih pokrite v hladnejši sobi(v kuhinji je testo dobesedno norelo) pustil cca 2 uri, v tem času sem pripravil ostale sestavine. Cca 10 minut pred peko sem prižgal pizza peč Cozze 17″, dal plin(čisti propan) na polno in peč zaprl z vratci. Po slabih 10 minutah je imel kamen okoli 385°C, takrat sem šel raztegovati prvo testo. Testo je bilo ekstremno polno mehurjev, katere sem počil, saj se med pečenjem samo zažgejo. Raztegnilo se je super, prav tako prenos na lopar  in iz loparja brez problemov.Pekel sem dobrih 40 sekund potem pa pizzo obrnil in pustil še cca 20 sekund. Vse skupaj z obračanjem vred dobro minuto, minuto in pol. Pekel sem jo z vratci. Testo je takoj pričelo zelo “napihovati”, očitno je bilo zelo aktivno. Pečeno testo je imelo zelo prijeten vonj in je bilo zelo mehko. Tudi spodaj se je testo izjemno lepo zapeklo. Pri drugi in tretji sem se še malo poigral z različnimi temperaturami in regulacijo plina, za ta tretjo pa upam trditi da je bila praktično perfektna pizza(glej prerez roba na različnih delih). Čeprav sem bil  skeptik do te “instant” moke, me je včeraj ZELO POZITIVNO presenetila! Priporočamo!