Grdobina v slanini

Sestavine in oprema
Sestavine
-rep grdobine
-slanina, narezana na dolge trakove
-A&O Ragu
-šalotka
-blitva
-česen
-slanina krškopoljca(KZ sevnica)
-krvavica
-jajca
-drobtine
-sol
-belo vino(Haložan)
-sladkor

Oprema:

Postopek
Iz repa grdobine odstranimo kožo, zelo previdno izrežemo hrbtenico, da dobimo 2 fileja, začinimo ju z malo A&O Black Gold in soljo ju obrnemo v nasprotno smer, ter zavijemo v slanino(glej slike za tehniko zavijanja). Pečemo jo na žaru(mi smo jo na PKju) indirektno na 180°, na začetku rahlo dimimo, cca 30 minut.
Blitva:
Očiščeno blitvo razdelimo na bela stebla in zelene liste. Stebla damo kuhati v slano vodo za cca 20 minut, oziroma do mehkega. Ko so stebla kuhana, dodamo liste in takoj ugasnemo plin, pustimo nekaj minut da se tudi listi zmehčajo. Na Valhal litoželezni ponvi popečemo nakockano slanino na olivnem olju, za nekaj sekund dodamo narezan česen, takoj ko česen zadiši, dodamo odcejeno blitvo, popečemo vse skupaj za kako minuto ob konstantnem mešanju in to je to.
Ocvrte krvavice:
Zelo hladno krvavico z zelo ostrim nožem narežemo na kolute. Kolute damo v zmrzovalnik za kake pol ure, da postanejo po robovih malo trši, ne pa še golboko zamrznjeni, take je lažje panirati. Zmešamo obe moki in Kosmo’s Q The best steak rub za “moko”. Jajca samo rahlo solimo in jim dodamo čisto malo A&O Black Gold. Kose dvakrat paniramo po postopku moka -> jajca-> drobtine. Olje segrejemo na 180°, krvavice ocvremo do lepe barve, ne jih dati preveč naenkrat v olje, da se olje ne bi shladilo.
Paradižnikova omaka:
V Valhal ponvi popečemo šalotko na malo olivnega olja, dodamo ji česen, takoj ko česen zadiši, vse skupaj zalijemo z malo belega vina. Pustimo vreti da vino skoraj popolnoma izhlapi, dodamo San Marzano pelate LaCarmela, malo jih pretlačimo z vilico(ne jih pasirat), dodamo jim A&O Ragu, sol in malo sladkorja(po okusu, začinjamo rahlo). Na čisto rahlem ognju kuhamo še cca 30 minut.
Dober tek!