Tunin sashimi po naše
Sestavine
- Sveža tuna, najbolje trebušni del, barva plavuti močno vpliva na končni rezultat, ampak so obe dobre
- olivno olje
- drobnjak
- sojina omaka
- wasabi pasta(lahko jo pa tudi sami naredite iz svežega wasabija)
- A&O JAPAN začimbna mešanica
- Fotrovi čiliji: Pimenta de Neyde z borovnicami
- nekaj kapljic limoninega soka
Postopek
Svežo mrzlo tuno narežemo na mrzli deski z mrzlim nožem(lepše kot sem jaz), krožnik začinimo z mešanico začimb A&O JAPANESE, olivnim oljem, nekaj kapljicam limoninega soka, nekaj kapljic sojine omake in nekaj kapljicam čilijeve omake. Nato na začinjen krožnik polagamo kose tune, tako da se ne prekrivajo preveč, na kose damo vse začimbe in sestavine kot na krožnik in dodamo svež narezan drobnjak. Postrežemo takoj. Poleg damo v eno posodico sojino omako, v drugo pa wasabi pasto. Ker sma “kmeta” sva si poleg popekla še trakce iz domače lepinje z olivnim oljem.
Dober tek
Iztok