Doma narejen NACHO sir

Sestavine
  • maslo
  • gladka moka
  • dober cheddar sir
  • polnomastno mleko
  • sol, poper, muškatni orešček, mlet čili
Postopek

V posodi stalimo maslo in dodamo malo moke, kuhamo in mešamo dokler zmes ne dobi svetlo rjave barve, takrat pričnemo prilivati mleko, mleko prilivamo dokler ne dobimo gladke zmesi, goste kot rahla omaka. Dodamo muškatni orešček in nariban cheddar, mešamo dokler se cheddar ne stali, zmes naj ne doseže temperature nad 60°C, ker se bo sir začel zgoščati v kepe. Po potrebi dodamo sol, poper, muškatni orešček in mlet čili. Pustimo da se ohladi in postrežemo. V hladilniku drži vsaj 3 dni. Pogreje se odlično, pazimo le da sira ne pregrejemo nad 60°C…

Nacho sir postrežemo v zavitkih, burgerjih, kot omako, kot pomako…

Dober tek!