ŠPENA BBQ smoker S1

Po treh letih razvoja in raziskav smo se končno opogumili in naredili naš prvi serijski smoker, ki je namenjen predvsem domači uporabi. Odlikuje ga enaka matematika kot naše prejšnje, tekmovalne, modele. Kurišče smokerja je dimenzij 400x400x400mm, je iz 4mm debele kotlovske pločevine in ima jekleno košaro za kurjenje. Vanj lepo pašejo standardna drva, dolžine 33cm. Zajem zraka na kurišču ima obliko znaka za radioaktivno sevanje, dizajnerski podpis-je iz Krškega. Loputa na zajemu je stabilizirana z vzmetjo, tako da se loputa vrti vedno z enako silo, ne glede na temperaturo vrat, z njo regulirate zajem zraka in posledično temperaturo. Ročaj na kurišču ima inox vzmet, ki je tudi ob močnem kurjenju dovolj hladna, da jo primemo z golo roko. Vrata smokerja so snemljiva in košara se da vzeti ven, tako da se oboje lahko opere posebej. Zaradi izjemnega izkoristka in stabilnosti, smokerja ni potrebno veliko nastavljati, le enkrat na cca 2 uri je potrebno naložiti 2 manjši poleni in malo oglja(za še večjo stabilnost), tako da ni nobene potrebe po tem da bi bili ves čas peke poleg.

Kuhalna komora ima dimenzije fi500mm, dolžino 1000mm in je prav tako izdelana iz 4mm debele kotlovske pločevine. Na rešetki je dovolj prostora za do 15 kg mesa, zaradi izjemnega izkoristka pa tudi ni nič hudega, če pečete samo 1 kos(6ur=cca 6 polen). Smoker ima velika vrata s protiutežjo, ki vam pomaga vrata odpirati in zapirati, ter vas varuje pred tem da bi veter vrata zaprl medtem ko imate roke v smokerju. Na vratih je ročaj z inox vzmetjo, ki je vedno hladna in inox termometer, ki kaže temperaturo v °C in °F. Pred vrati smokerja je velika fiksna polica velike nosilnosti, dolžine celotne kuhalne komore in 300mm široka. Iz strani kuhalne komore je luknja za sonde(vanjo gre do 5 sond), ki jo lahko zaprete z vijakom M8, ko ni v uporabi. Na zadnji strani kuhalne komore sta tudi napisna polščica iz poliranega inoxa in ročaj namenjen premikanju smokerja. V kuhalni komori je spodaj RF plošča, ki ima 2 ročaja za lažjo odstranitev, plošča mora biti vedno prislonjena na kuhalno komoro. Rešetka je iz pohištvenih cevi 15x15mm in ekspandirane pločevine 6mm, ima ročaj, je peskana in impregnirana z jedilnim oljem. Dimnik je delo triletnih testiranj in spreminjanj, zdaj je optimalen, omogoča dober vlek že pri nizkih temperaturah in majhno hitrost zraka skozi kuhalno komoro. Njegova pozicija omogoča stalno temperaturo po celotni kuhalni komori in enakomerno dimljenje mesa, brez potrebe po obračanju ali prelaganju. Na dimniku je tudi loputa, s katero reguliramo pretok zraka skozi kuhalno komoro, že majhen premik lopute se v trenutnu pozna na temperaturi v kuhalni komori.

Podvozje na smokerju je enako kot na naših P modelih in je sigurno eno od najbolj stabilnih, če ne najbolj stabilno od vseh smokerjev na trgu. Je 100mm širše od kuhalne komore tako da se smoker praktično ne more prevrniti. Ima 4 kolesa fi 100mm, od tega 2 vrteči z zavoro, tako da smoker ostane tam, kjer ste ga parkirali. Spodaj smo vam dali ekspandirano pločevino, ki vam lahko koristi kot polica za drva, oglje ali pribor.

Znotraj smokerja je gola, nova kovina, katero svetujemo da premažete z jedilnim oljem, za večno zaščito bo poskrbel dim. Zunaj je smoker prebarvan z visokotemperaturno barvo, ki je tudi na kurišču in ne bo spremenila odtenka ali kakorkoli popustila.

DOŽIVLJENSKI SERVIS IN DOBAVA REZERVNIH DELOV

GARANCIJA 20 LET

2.850,00  z DDV

Na voljo po naročilu

Opis

Tehnični podatki:

  • Material komor: kotlovska pločevina 4mm
  • Material cevi, profilov ter mrež: konstrukcijsko jeklo
  • Teža: 160kg
  • Dimenzije: 1550x850x1700mm

 

Paket vsebuje:

  • Smoker S1
  • RF plošča
  • rešetka
  • košara v kurišču

Dodatne informacije

Teža160 kg

Delite s prijatelji!