PK 360 grill&smoker

PK360 GRILL&SMOKER je izdelan v ZDA, natančneje v Little rocku v Arkansasu. Ohišje ima iz litega aluminija okoli 5 mm debelega, prirobnice so debele okoli 10 mm. Prav tako je iz aluminija celotno podvozje z policami vred, torej je kakršnakoli rja, tudi po 50 ali več letih nemogoča. Debel aluminij mu omogoča držanje konstantne temperature tudi v nevihtnih pogojih. Ima 4 zračnike, 2 spodaj in 2 na vrhu, ki omogočajo močno direktno peko ali indirektno dimljenje. Zaradi geometrije in materiala se žar zelo hitro zelo močno segreje, zato je izjemno primeren za peko steakov, celo toliko da je postal uraden žar SCA(svetovne organizacije v peki steakov), uporabljajo pa ga prav vsi zmagovalci zadnjih nekaj let. Brez težav ga segrejete nad 350°C, torej je zelo dober tudi za peko pic, s svojo obliko pa omogoča uporabo zelo velike šamotne plošče, torej lahko pečete prave-VELIKE pice, ogromne štruce kruha ali pa pravo francosko bageto v celotni dolžini. Izjemna sposobnost konstantnega držanja visokih temperatur ga naredi tudi za čudovito pečico, kjer lahko spečete čudovito pečenko. S pripiranjem loput pa ga hitro “umirite” in pripravite za pravo low&slow BBQ dimljenje. Mi ga na treningih in tekmah uporabljamo kot zelo priročno kuhalno površino za izdelavo glazur in omak. Ima dve polici, ki sta čudovit za odlaganje česarkoli. Ker sta iz vremensko odporne plastike (durabilium) lahko brez skrbi nanju odložite tudi vročo posodo. Polici sta snemljivi, lahko ju obesite na za to pripravljene kavlje.

Ker je žar izdelan iz alumija, ga lahko nese 1 oseba, pravokotna oblika pa mu omogoča, da ga lepo spakirate v en kot, kjer vas počaka do naslednje peke. Sestavljen je v 10 minutah, potrebujete le izvijač in klešče(ali ključ-bolje). V žaru sta 2 rešetki, debela rešetka iz jekla za oglje in rešetka iz inoxa za peko hrane. Tretjina rešetke iz inoxa se odpira, tako da lahko dodajate oglje ali kose lesa med dolgotrajnim dimljenjem. Dobavljiv pobarvan v črno ali brez barve-natur aluminij.

Za peko steakov, burgerjev, zrezkov,… priporočamo nakup Grillgrates za PK360, dodatne rešetke z posebnim profilom, ki pusti prav poseben, čudovit odtis na mesu, da pa tudi prav poseben okus in aromo, ki sta nenadomestljiva.

GARANCIJA – 10 LET

1.299,00  z DDV

Opis

Paket vsebuje:

 • PK360 grill&smoker
 • alumijasto podvozje
 • 2 polici
 • kolesa
 • rešetko za oglje
 • na tretjini pregibno rešetko za peko (dimenzije rešetke 63×40 cm)
 • termometer na pokrovu

GARANCIJA (ob normalni uporabi žara):

 • Na vse aluminijaste dele (posoda in pokrov žara) 10let od datuma nakupa
 • Na rešetke za pečenje in rešetke za oglje 1 leto od datuma nakupa
 • Na vse plastične komponente 3 leta od datuma nakupa
 • Na vse ostale kovinske dele in dodatke 2 leti od datuma nakupa

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Barva

črna, srebrna-natur aluminij

Delite s prijatelji!