Valhal DUTCH OVEN 3,8L

Najmanjša izmed dutch oven posod brez nogic: dutch oven 3,8L + pokrov, ki lahko služi kot ponev. Ker osnovna posoda nima lastnih nog, jo lahko postavite v žar ali v pečico. Pokrov lahko uporabite kot ponev, saj ima samostojne noge na pokrovu. V robu posode je vdolbina za termometer. 

Dutch oven posoda VH 3,8L je izdelana iz litega železa, na dnu nima nog, pokrov ima dvignjen rob in noge. Litoželezo je material, ki dobro prevaja in zadržuje toploto in je primerno za kateri koli vir toplote (odprti ogenj, plin, steklokeramika, indukcija, pečica,…). Noge na pokrovu vam omogočajo, da ga postavite obrnjeno navzdol neposredno na vir toplote, ne da bi ‘zadušili’ toploto in pokrov uporabite kot ponev. Zahvaljujoč dvignjenemu robu lahko na pokrov postavite oglje, da ustvarite funkcijo pečice znotraj posode. VH 3,8L ni opremljena z nogami na dnu, uporabite jo na štedilniku, v pečici, v žaru, z odprtim ognjem ali v žerjavici.

Za shranjevanje posode in vse pripadajoče opreme vam priporočamo Valhal TORBA za DUTCH OVEN ali VH.BOX – LESENI ZABOJ ZA SHRANJEVANJE.

Valhal Outdoor izdelki so že predhodno obdelani z naravnim oljem, zato vam tega samim ni treba storiti pred prvo uporabo. Vendar priporočamo, da posodo dobro ogrejete pred prvo uporabo. Z rednim vzdrževanjem boste svojo posodo uporabljali celo življenje. Po uporabi posodo dobro operite, osušite in namažite s tankim slojem zaščitne paste za posode VH.WAX – zaščitni vosek za litoželezne posode.

Za dvigovanje posode iz ognja pa sta skoraj nujno potrebna tudi ORODJE ZA DVIGANJE POKROVA VH.LIFTER in VALHAL USNJENE ROKAVICE.

Za podstavek uporabite VH20LS-podstavek za posodo in ponve.

  • Predobdelano z naravnim oljem
  • Primerno za vse toplotne izvore
  • Brez nogic na posodi
  • Pokrov s funkcijo litoželezne ponve
  • IZDELEK NI PRIMEREN ZA PRANJE V POMIVALNEM STROJU!

72,90  z DDV

Na zalogi

Opis

TEHNIČNI PODATKI

TEŽA                                     5,5 kg

DIMENZIJE                            27 × 31 × 15 cm

MATERIAL                              iz litega železa

VOLUMEN                              3,8L + pokrov (2-5 oseb)

NOGE NA DNU                       Ne

IZDELEK NI PRIMEREN ZA PRANJE V POMIVALNEM STROJU!

Dodatne informacije

Teža5,5 kg

Delite s prijatelji!