Špena BBQ logo

Vrečke za suho zorjenje mesa – 250x500mm

Naši izdelki
Domov » Špena BBQ Trgovina » Dodatna oprema za žar in BBQ » Vrečke za suho zorjenje mesa – 250x500mm

Vrečke za suho zorjenje mesa – 250x500mm

Si želite tudi vi doma starati meso, pa ne veste kako?

Z DryAgingBags je to čisto enostavno. Potrebujete le pravo meso in stroj za vakumiranje (zadostuje tisti za domačo uporabo) ter seveda naše vrečke za zorjenje.

EDINSTVENA ZRAČNA MEMBRANA: z njo boste dosegli najlažje, cenovno najprijaznejše in najučinkovitejše zorjenje govejega mesa kar v udobju vašega doma. 

24,50 87,50  z DDV

Opis

Zorjenje poteka na zelo enostaven način: 

1.korak:

  • previdno položite meso v vrečko (čisto na konec vrečke), tako da območje varjenja ostane čisto. Če vam je vrečka prevelika, lahko višek odrežete, vendar bodite pozorni, da so škarje oz.nož ki ga uporabljate, čisti

2.korak:

  • položite rumeni trak na notranjo stran vrečke, in sicer tam, kjer boste zvarili vrečko skupaj

3.korak:

  • iztisnite zrak iz vrečke za suho zorjenje (vsaj 85%)
  • ko je ves zrak iztisnjen, zavarite vrečko (lahko tudi večkrat, da bo vrečka sigurno zvarjena)

Za prve tri korake potrebujete cca 10 min vašega časa.

4.korak:

  • zložite zvakumirano meso v hladilnik, NUJNO na rešetke, ne na stekleno površino (da zrak prosto kroži okrog vrečke)
  • temperatura v hladilniku mora biti od +1°C do max +4°C
  • na vrečko ne lepite nobenih nalepk z napisi, v nasprotnem primeru vam bo meso pod nalepko začelo gniti
  • mesa ne premikajte vsaj 4 dni od dneva ko ste ga dali v hladilnik (v tem času se vrečka prilepi na meso)
  • PO NEKAJ DNEH VREČKA MALO ODSTOPI OD MESA, KOT DA BI VAM PUŠČALA, VENDAR JE TO PRAVILNO! (meso se v tem času začne krčiti, kar je posledica tega odstopanja)

5.korak:

  • priprava stejkov:
  1. odstranite meso iz vrečke, vrečko zavrzite
  2. narežite meso na stejke primerne debeline
  3. previdno odrežite del imenovan pelikel (temni del mesa), vendar ne preveč, saj je v njem in takoj pod njim ves okus
  4. v primeru, da ne boste porabili celega kosa, ga narežite na stejke, zvakumirajte in dajte v hladilnik (dobro za nekaj dni) oz v skrinjo (za dlje časa)

 

Na voljo velikosti:

  • 250x500mm
  • 300x600mm

Lahko izbirate med različnimi pakiranji: S(3kom), M(12kom) in XL(30kom)

Paketi vsebujejo:

  • vrečke za suho zorjenje mesa
  • rumene trakove za vakumirne stroje
  • navodila za uporabo v ang jeziku
  • navodila za uporabo v slo jeziku

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

S – 3kom, M – 12kom, XL – 30kom

Delite s prijatelji!

Podobni izdelki

Title

Go to Top