BBQ Vortex

BBQ Vortex vam omogoča peko na 4 različne načine, izdelan pa je iz nerjavečega jekla debeline več kot 2mm. Zaradi tega je praktično neuničljiv, preživi tudi zelo visoke temperature. Poleg tega pa je odporen na vse udarce, odrgnine,…skratka večen!

55,00  z DDV

Na zalogi

Opis

Si že od nekdaj želite speči hrustljavih perutničk ali pa celega piščanca, pa niste vedeli kako?

Ali pa odličen stejk, pa ste imeli v vašem žaru vedno težave s temperaturo?

Vortex vam omogoča peko na 4 različne načine, izdelan pa je iz nerjavečega jekla debeline več kot 2mm. Zaradi tega je praktično neuničljiv, preživi tudi zelo visoke temperature. Poleg tega pa je odporen na vse udarce, odrgnine,…skratka večen!

1. NAČIN PEKE: direktna vročina, peka na rešetki nad vortexom 

Vortex postavite na sredino žara tako, da je ožji del stožca obrnjen navzgor (tako imenovan vulkan stil), kar ustvari območje super visoke temperature direktno nad Vortex-om. Primerno za vse kose mesa, ki potrebujejo visoko temperaturo in hitro peko. Vendar pozor: v kolikor boste Vortex naložili do vrha, bodo temperature poskočile tako visoko, da bo rešetka direkt nad Vortexom praktično neuporabna za peko.

2. NAČIN PEKE: visoka vročina, peka indirektno

Postavitev Votrexa je enaka kot pri prejšnji metodi, s tem da meso postavite v “obroč” okrog Vortexa. Sevalna toplota gre v tem primeru direktno navzgor, območje okoli Vortexa pa je pred njo skoraj v celoti zaščiteno. Še vedno pa je tam zona visoke temperature, ki deluje kot konvekcija. Temperatura okoli obroča lahko doseže tudi do 250°C.

Ta način peke je zelo primeren za peko piščančjih perutničk ali bedrc, saj se bo koža lepo hrustljavo zapekla, znotraj pa bo piščanec ostal lepo sočen.

Prav tako pa se na ta način odlično spečejo klobasice, ribe, debelejši kosi svinjske vratovine, slanina, kruh, zelenjava (paprika, gobice,…).

3. NAČIN PEKE: indirektno 

V tem primeru Vortex obrnite z ožjim delom navzdol, tako, da deluje kot posoda. Vroče oglje ali brikete naložite okrog njega, hrano pa zložite na rešetko direkt nad Vortexom. V tem primeru Vortex deluje kot zaščita pred direktno vročino, meso pečete indirektno.

4. NAČIN PEKE: indirektno, peka v Vortexu 

Ta način peke je enak prejšnjemu, s to izjemo, da meso zložite v Vortex. Primeren je za peko celega piščanca (“beer can chicken”), kjer svetujemo uporabo stožca iz tega kompleta za peko piščanca: stojalo za peko piščanca z wokom. S tako peko boste dosegli, da bo vaš piščanec enakomerno zapečen, poleg tega pa bo njegova kožica lepo in ravno prav hrustljava.

Dodatne informacije

Teža2,5 kg
Material

inox

Dimenzija

spodnji premer stožca: 30cm,
zgornji premer stožca: 20cm,
višina stožca: 21,2cm.

Debelina

več kot 2mm

Delite s prijatelji!