Steak burger

Sestavine
  • Stejke smo dobili v mesariji Marolt v Krškem, 25dni suho starane-priporočamo
  • Bombetke tokrat niso bile domače(se posipam s pepelom, dam recept ob prvi priliki), te so bile meni najboljše kupljene, od Tvojih 5 minut, pakirane po 2.
  • Sweet baby rays Hickory omaka je bila v prvem in  Honey mustard v drugem, drugačna, ampak oba super
  • Montreal od A&O za začinit steake
  • Tartufata Špar
  • Ledenka
  • Paradajz
  • Kisle kumare
  • Majoneza
  • Maslo
Postopek

Steake smo spet spekli na PK grilu, na Grillgrates, 1,5 minute, obrnemo za okoli 80° in še 1,5 minute, steak obrnemo okoli, pečeno stran namežemo z maslom in posipamo z Montrealom, vajo ponovimo za drugo stran(pečemo do temperature sredice okoli 47°, tako bo med počivanjem narasla na ravno pravšnjih cca 56°), damo počivati za 10 minut. V tem času popečemo kruhke, ki smo jih prej namazali z maslom, ki se je stopil na steaku. Spodenj kruhek še dodatno polijemo z omako, ki jo spustijo steaki, naložimo narezan steak, ga polijem z malo omake(eden je bil s Sweet baby Ray’s Hickory, drugi pa z Honey Mustard), naložimo še steaka, damo nanj tartufato(ne šparat, če mate radi tartufe), nanjo jajce na oko, nanj zelenjavo in nanjo malo majoneze. Če naredite vse točno tako kot smo mi, mi boste ZELO hvaležni. Dober tek!