Libanonski kebab shwarma

Sestavine
  • Zmleto jagnjetino, 0,5kg
  • SHAWARMA Lebanese kebab začimbo, 25-30g
  • Tortilije
  • Zelenjavo(solata, paradižnik, zelje, čebula,…v Libanonu dodajajo tudi semena granatnega jabolka)
  • Za omako(kislo smetano, česen, paprika v prahu, sol, poper,….po želji)
Postopek

V zmleto jagnjetino dodamo 5-8% začimbne mešanice SHAWARMA, odvisno od intenzitete okusa, ki vam paše. SHAWARMA je zelo zanimiva in zelo zeliščna začimbna mešanica, ki pooseblja afriške in arabske okuse ter je drugačna kot smo navajeni pri nas-to ni kebab kot ga poznamo(tisto pride v kratkem-BIG FAT GREEK). Je pa izjemno aromatična, med pečenjem diši cela soseska in menim da je perfektna za vroče poletne noči. Ko meso dobro premešamo z začimbami, ga zavijemo v folijo za živila-ta nam pomaga oblikovati meso, zavitega damo v hladilnik za vsaj eno uro-tako se okusi povežejo in meso dobi obliko. Pekel sem ravno na meji oglja, torej ne direktno in ne indirektno, dimil sem z našo akacijo. Vsakih 15 minut sem obrnil, po cca 45 minutah je bilo pečeno, odvisno od oddaljenosti od oglja…če boste pekli bolj direktno bo prej, lahko ga pečete tudi bolj indirektno, pa bo dlje… Na hitro popekel tortilje na naši plati, dodal zelenjavo in omako… Novo doživetje, ki odpira obzorja!