Grški burger in grška solata

Postopek

Za burgerje zmešamo meso z mešanico začimb BIG FAT GREEK, zmešamo po okusu-ki je že surov izjemen, in jih pustimo v hladilniku ali zamrzovalniku pol ure. Pečemo na plati na vsaki strani cca 3 minute, oziroma dokler nimajo lepe barve. Že med peko bo zadišalo po Grčiji in mediteranu po vsej vaši okolici. Popečemo bombetke premazane z olivnim oljem. Naložimo spodaj črne olive, potem meso, potem feta sir in na koncu tatziki omako. Ne bi si mislil da bom to kdaj rekel, ampak eden od najboljših burgerjev kar sem jih kdajkoli poskusil, izjemno okusen, vendar svež, lahek, poleten. Poleg lahko date tudi pražen krompirček, vendar sva se mi2 odločila raje za grško solato in je v bistvu obrok z burgerjem postal prav zdrav.

Solato sva naredila takole, zmešaš zelenjavo, olive, kis, olivno olje in začimbe BIG FAT GREEK, daš gor komad dobre fete, še malo olivca in še malo BIG FAT GREEK-a….glej da je vse zelo hladno. Malo je stvari bolj poletnih kot ta solata! Odlična sama po sebi ali k kakršnemkoli pečenem mesu.

Tatziki pa naredima iz naribanih svežih kumar, ki jih v krpi malo odcedimo, če ne je tatziki preveč voden, jim dodamo zdrobljen svež česen , sol, poper, grški jogurt in mešanico začimb za solate(Kotanyi). Super priloga k kateremkoli pečem mesu, počaka v hladilniku 2 dni brez problema.

Sestavine
  • BIG FAT GREEK, mešanica začimb
  • 0,5 kg mlete govedine
  • 2 bombetki
  • feta sir(čimbolj maslen, NE kisel) ali podoben bel svež sir
  • svežo zelenjavo, kumare, papriko, paradajz, čebulo
  • črne olive(Kalamata)
  • kakovostno olivno olje(NE zeleno!)
  • grški jogurt
  • mešanica začimb za solate(Kotanyi)
  • plato