Cheseeburger po naše
Postopek
Bombetke:
Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo z mlekom in maslom v gladek pire. Temu pireju počasi dodajamo presejano mešanico mok(večino gladke), kvas(lahko je suh ali svež, oboje dela), soli in sladkorja in še masla, dokler ne dobimo dovolj čvrsto testo da ga lahko oblikujemo. Oblikujemo bombetke in jih damo vzhajat, dajte jih dovolj narazen in naredite male krogle, ker močno vzhajajo(sigurno 3x volumen). Vzhajat jih damo kar na peki papir in na pekač. Ko vzhajajo, jih damo pečt v pečico na cca 200°C, ki jo po ene 5 minutah zmanjšamo na ene 180°C. Za lepšo barvo jih lahko pred peko premažete z mešanico beljaka in vode, ter potresete s sezamom. Ko se popolnoma ohladijo, jih prerežemo in popečemo na plati na mestu kjer smo raztopili malo masla, ali pokapljali z oljem.
Meso:
Pri nas ponavadi dobimo goveja prsa nasekana na kose z kostmi. Kosti porežemo stran, ampak jih ne mečemo, super so za juho! Meso in maščobo zmeljemo, zmletemu mesu dodamo samo malo soli in oblikujemo “pleskavice”, v sredino vsake naredimo udrtino s prstom, tako se ne napihnejo, pri nas pridejo najbolje, če so cca 1,5cm debele surove. Pečemo jih cca 2-3 minute na vsaki strani na zelo vroči plati, med peko MOČNO dimimo z kočki HIKORIJA. Po peki damo na vsako košček masla in potresemo z A&O Texas steak.
Sestava:
Spodnji del bombetke namažemo s ketchup-om(svetujem Develey), damo nanj meso, na meso damo 2 lističa sira ali polijemo z domačim načo sirom, na sir damo tanke rezine paradižnika in na paradižnik avokado. Kakor vidite na sliki, lahko date tudi še en sloj mesa in sira.
Dober tek!
Sestavine
Za bombetke:
- krompir(lahko ga mešamo ali v celoti nadomestimo s sladkim krompirjem)
- posebna bela moka
- ostra moka tip 400
- kvas
- sladkor
- maslo
- sol
- jajce
- sezam
- mleko
Za meso:
- goveje meso in loj(najbolje prsa, razmerje mesa in loja cca 80/20-70/30)
- A&O Texas steak
Za nadev:
- zrel avokado
- paradižnik z veliko okusa(NE voden)
- ketchup(Develey)
- sir v lističih ali Domači načo sir