Ravioli z jurčki in rikoto na bučnem pireju

Postopek

Testo:
Zmešamo jajca in moko, delamo čim večjo kepo, ko nam že razpada, dodamo nekaj kapljic vode in jo s tem povežemo. Kepo damo v hladilnik za vsaj pol ure. Potem testo razvaljamo do cca 1-2 mm na debelo(strojček za testenine močno pomaga), z nožem ali modelom izrežemo željeno obliko raviola, vsakega posebej pomokamo.

Polnilo:
V kozici v nekaj kapljicah olja stopimo maslo, v njem popečemo čebulo, na koncu za nekaj sekund dodamo česen, takoj nato pa narezane in odcejene jurčke. Pečemo nekaj minut da izpari vsa tekočina, na koncu dodamo sol, poper in peteršilj, pustimo še kako minuto. Ko se jurčki ohladijo jih zmešamo s svežo rikoto.

Bučkin pire:
Bučko olupimo in narežemo na kocke, v kozici na olju popečemo čebulo, dodamo bučo. Pečemo še nekaj časa, preden se začne prijemat zalijemo z zelenjavno osnovo(če nismo naredili svoje, uporabimo kocko z najmanj dodatki(E-ji)). Kuhamo dokler ni buča popolnoma mehka. Bučo nato spasiramo, po okusu dodamo sol in poper ter nariban muškatni orešček. Kuhamo še vsaj 10 minut, vmes pokušamo in po potrebi dodajamo začimbe. Tik pred koncem dodamo dober kos masla in mešamo toliko časa, da se stopi.

Sestava in kuhanje raviolov:
Spodnjo polovico raviola namažemo z mrzlo vodo, nanjo položimo konkretno količino polnila, na njega pa zgornjo polovico raviola. S prsti lepimo zgornjo polovico na spodnjo in polnilo potiskamo proti centru. Ko dobimo lep kupček in iztisnemo ven ves zrak, z vilico pritiskamo rob zgornje polvico na spodnjo, s tem testo dobro zalepimo in preprečimo izhajanje polnila med kuhanjem. Zavremo veliko posodo vode, ki jo solimo in ji dodamo malo dobrega olivnega olja(vem da je to olje HUDO kontroverzno, vendar se meni zdi da so testenine vseeno malo boljše, če ga dodamo). Kuhamo dokler vsi ravioli ne priplavajo na površje(pazimo da se kateri na prilepi na dno). Ko so na površju jih mi kuhamo še 30-60 sekund, ker imamo radi malo mehkejše testenine. Če ste ljubitelj al dente testenin jih poberite takoj ko priplavajo na vrh.

Krožnik:
Vse kombinacije dejansko fukcionirajo in tudi izgledajo dobro, saj se barve lepo ujamejo. Mi smo se odločili postaviti bučkin pire spodaj, nanj raviol, po krožniku pa grobo nariban parmezan, dobro olivno olje(ne sme biti grenko), KosmosQ Jalapeno&Peach glazuro in sveže mlet črni poper.

Dober tek
Lp, Iztok

Sestavine

Za testo:

  • jajca(prosta reja)
  • ostra moka tip 400
  • nekaj kapljic mrzle vode

Polnilo:

  • jurčki(v tem primeru odmrznjeni)
  • česen
  • čebula(šalotka)
  • peteršilj
  • maslo
  • malo olja
  • rikota

Bučni pire:

  • Hokkaido buča
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • maslo
  • zelenjavna osnova

Dodatki za aranžiranje:

  • olivno olje
  • grobo nariban parmezan
  • KosmosQ Jalapeno Peach glazura
  • sveže mlet črn poper, grobo