Jajčevci z parmezanom na PK žaru
Sestavine
- sveži jajčevci
- čebula
- česen
- paradižnik v koščkih(lahko da tudi sami naredite, v skrajni sili bo ok pa tudi DOBER pasiran paradižnik)
- origano
- malo mocarele
- parmezan
- krušne drobtine
- olivno olje
- sol
- sladkor
- poper
Postopek
Prepražite čebulo, dodate česen da zadiši, dodate paradižnik, kuhate cca 10 minut, naj rahlo vre, ves čas mešate, dodate origano, sol, sladkor in poper po okusu, pustite vreti še nekaj minut. Jajčevce narežemo, nasolimo in pustimo da spustijo malo vode, vsaj pol ure, potem jih popečemo na srednje vročem žaru. V ponev damo malo omake, jačevce, malo mocarele in malo parmezana in spet malo omake, tako ponavljamo, dokler ne porabimo vseh jajčevcev. Na koncu potresemo za mešanico parmezana in krušnih drobtin, ter pokapljamo vse skupajz olivnim oljem. Pečemo cca pol ure na okoli 200°C, oziroma dokler ne dobite lepe skorjice po vrhu.
Mi smo zadnjič namesto origana uporabili mešanico začimb SHAWARMA v zelo mali količini, zanimiv, popolnoma drugačen rezultat…če ste že naveličani klasike, čudovita sprememba. Sigurno dober je tudi BIG FAT GREEK ali pa MEDITERAN od BBQUE….bodite drzni