Gobova rižota

Sestavine
  • mešane gobe
  • čebula
  • maslo
  • česen
  • olje
  • riž za rižote
  • A&O Garlic & Herb
  • A&O Garlic butter
  • piščančja osnova, precejena(lahko tudi mešana z gobovo osnovo če jo imate)
  • peteršilj
  • trd sir za ribanje(v tem primeru je bil ekstra staran Paški sir)
  • peteršilj
  • sol
  • poper
Postopek

V Valhall VH8L litoželezni posodi na olju in malo masla popečemo čebulo da postekleni, dodamo gobe, malo solimo, popramo in jih dobro popečemo. Če spustijo vodo, počakamo da vse povre, dodamo česen, premešamo in takoj dodamo riž. Po občutku dodamo začimbe A&O Garlic&herb in A&O Butter garlic, raje manj kot preveč. Mešamo in pečemo nekaj minut. Kolikor se da popečemo riž. Po nekaj minutah praženja riža, začnemo dolivati osnovo. Dolivamo jo počasi, le toliko da pokrijemo riž, ves čas mešamo, ko se zgosti, prilijemo novo zajemalko, to ponavljamo dokler se riž ne zmehča, ponavadi traja vsaj pol ure. Ko se riž zmehča, dodamo peteršilj, mešamo še nekaj minut, nato dodamo sir in kos masla, po okusu še solimo/začinimo. Če je pregosta, jo lahko še malo podlijemo, če je preredka jo pa pustimo stati nekaj minut in se bo zgostila, nato takoj postrežemo.
Odlična kot samostojna jed ali priloga!
Dober tek!

Lp, Iztok