Gobova juha na PIXIJU

Sestavine
  • gobe(vsaj 3 kg mešanih gob, kar lahko naberete, kupite…..iščite vsepovsod, več sort kot bo, boljša bo jed)
  • čebula
  • česen
  • A&O Garlic butter
  • peteršilj
  • maslo
  • sol
  • poper
  • timijan
  • krompir
  • kruh
  • kozji sir(po možnosti staran)
  • bučno olje(opcija)
Postopek

V kotličku na veliko masla popražite čebulo, do zlate barve, dodajte rahlo pokuhan krompir, pražite nekaj minut, nato dodajte česen za nekaj sekund, samo da zadiši, dodajte mešane gobe in pražite dokler ne spustijo vode, začinite z A&O Garlic butter in po potrebi še s soljo in poprom, ter timijanom. Če gobe ne oddajo dovolj lastne vode, dodajte kak dl vode, vendar minimalno, le toliko da gobe pokrijete. Kuhate do mehkega, lahko traja tudi več kot pol ure. Med tem na plati popečemo sveže gobe na maslu, iščemo lepo svetlo rjavo zapečeno barvo. Juho v kotličku spasiramo s paličnim mešalnikom in ji dodamo na plati popečene gobe(nekaj jih prihranimo za dekoracijo) ter svež narezan peteršilj(nekaj ga prihranimo za dekoracijo). Premešamo, dodamo še lep kos masla, prevremo in odložimo. Na plati na maslu na hitro popečemo kocke iz kruha. Na juho dodamo popečen kruh, popečene gobice, svež peteršilj in nariban kozji sir. Vse skupaj lahko tudi pokapljamo z kvalitetnim bučnim oljem.

Dober tek!