Škampi na buzaro na PIXJU
Sestavine
- sveži škampi(lahko so tudi odmrznjeni, pazimo le da so svetle rožnate barve in da nimajo kakih zelenih lis)
- čebula
- česen
- belo vino
- drobtine
- A&O Garlic Butter
- Kosmo’s Q Texas beef
- olivno olje
- peteršilj
- paradižnik v koščkih(svež narezan, lahko je pa tudi kupljen, naj bo ZELO kvaliteten)
- pasiran paradižnik
- limona
Postopek
V kotličku na olivnem olju popečemo čebulo do mehkega, dodamo česen samo da zadiši, dodamo škampe in kuhamo nekaj minut, ves čas mešamo, pazimo da ne polomimo škampov. Dodamo vino in pustimo da malo alkohol izhlapi, nato dodamo drobtine in paradižnik. Začinimo z A&O Garlic butter in Kosmo’s Q Texas beef. Dodamo sok limone. Kuhamo 10-20 minut in ves čas poskušamo, po potrebi dodamo še začimb ali limoninega soka. Ko škampi zadišijo-takrat ko oddajo svoj okus v omako, dodamo peteršilj, na hitro malo pokuhamo in odstavimo. Postrežemo z na žaru popečenim kruhom.
Dober tek.