Gratinirane školjke izpod peke na Pixiju
Sestavine
- sveže školjke(v tem primeru smo imeli samo dagnje)
- olivno olje
- sir(mi smo uporabili mešanico sveže ribane mocarele in parmezana, zelo dobro pride tudi edamec)
- paradižnikova omaka(tukaj uporabljena Mutti v steklenici, sol, poper, česen v prahu, sladkor, origano)
- česen
- peteršilj
Postopek
Pripravimo tržaško omako, zmešamo olivno olje, zdrobljen česen in peteršilj. Naribamo sire, pri nas zmaguje mešanica mehkih rahlih sirov in trdega sira, ki se tudi dobro topi. V paradižnikovo omako primešamo sladkor, sol, poper, česen v prahu in origano po okusu. V Pixiju močno razgrejemo peko, tako posodo kot pokrov, jo pokapljamo z olivnim oljem in damo vanjo školjke. Pokrijemo za cca 10 minut, da se školjke odprejo. Ko se odprejo posipljemo s sirom, paradižnikovo in tržaško omako. Spet jo pokrijemo za cca 5-7 minut, da se sir stopi. Postrežemo takoj s svežo pečeno lepinjo(recept drugič) ali kakim drugim dobrim kruhom.
Dober tek!
Iztok