Dagnje na buzaro na Pixiju
Postopek
- V PIXI-ju zakurimo nekaj oglja ali briketov, ne potrebujete veliko
- Na precej olivnega olja popečemo česen in drobtine, da oboje zadiši(ne pečemo preveč)
- Dodamo belo vino in počakamo da vse skupaj zavre in alkohol izhlapi
- Dodamo očiščene školjke(ODPRTE, KI SE NE ZAPREJO TAKOJ KO SE JO DOTAKNITE, TAKOJ ZAVRZITE)
- Dodamo peteršilj
- Nekajkrat premešamo in pustimo da se školjke odprejo
- Takoj ko se odprejo jih pokapljamo z limono, premešamo in odstranimo z ognja
- Pustimo stati cca 2 minuti, če se misli še kaka školjka odpret
- Vmes ko stojijo popečemo z olivnim oljem pokapljan kruh in oboje takoj še vroče postrežemo
OPOZORILO:
PO KUHANJU NEODPRTE ŠKOLJKE TAKOJ ZAVRZITE! NIKAKOR JIH NE ODPIRAJTE NA SILO IN JEJTE, LAHKO SE ZELO GRDO ZASTRUPITE!
Dober tek!
Lp, Iztok
Sestavine
- Sveže, žive dagnje
- olivno olje
- drobtine
- belo vino(naj ne bo prekislo, mi uporabljamo polsladkega)
- česen(Slovenski, ali pa vsaj Evropski, Kitajski ima nek čuden priokus, ki se tukaj močno pozna)
- peteršilj
- limona
- dober svež kruh, lahko francoske, mi smo v tem primeru imeli koruzni kruh