Dagnje na buzaro na Pixiju

Postopek
  • V PIXI-ju zakurimo nekaj oglja ali briketov, ne potrebujete veliko
  • Na precej olivnega olja popečemo česen in drobtine, da oboje zadiši(ne pečemo preveč)
  • Dodamo belo vino in počakamo da vse skupaj zavre in alkohol izhlapi
  • Dodamo očiščene školjke(ODPRTE, KI SE NE ZAPREJO TAKOJ KO SE JO DOTAKNITE, TAKOJ ZAVRZITE)
  • Dodamo peteršilj
  • Nekajkrat premešamo in pustimo da se školjke odprejo
  • Takoj ko se odprejo jih pokapljamo z limono, premešamo in odstranimo z ognja
  • Pustimo stati cca 2 minuti, če se misli še kaka školjka odpret
  • Vmes ko stojijo popečemo z olivnim oljem pokapljan kruh in oboje takoj še vroče postrežemo

OPOZORILO:
PO KUHANJU NEODPRTE ŠKOLJKE TAKOJ ZAVRZITE! NIKAKOR JIH NE ODPIRAJTE NA SILO IN JEJTE, LAHKO SE ZELO GRDO ZASTRUPITE!

Dober tek!
Lp, Iztok

Sestavine
  • Sveže, žive dagnje
  • olivno olje
  • drobtine
  • belo vino(naj ne bo prekislo, mi uporabljamo polsladkega)
  • česen(Slovenski, ali pa vsaj Evropski, Kitajski ima nek čuden priokus, ki se tukaj močno pozna)
  • peteršilj
  • limona
  • dober svež kruh, lahko francoske, mi smo v tem primeru imeli koruzni kruh