Cipljev file na PIXI-ju

Sestavine
  • Velik cipelj(lahko tudi brancin, orada, škarpena,…)
  • moka(gladka)
  • sol
  • olivno olje
  • krompir
  • maslo
  • aioli(domač)
Postopek

Ribo očistimo in filetiramo, preverimo da ni nikjer kosti, če kako začutimo jo izpulimo s pinceto. File potresemo z moko, soljo in pokapljamo z olivnim oljem. Lahko dodamo začimbe A&O Big fat Greek ali A&O Garlic&Herb. Pečemo na PIXI-ju, direktno nad precej vročim ogljem z kožo na dol cca 5 minut, oziroma dokler ni popolnoma zapečen s spodnje strani, obrnemo in pustimo peči samo 30 sekund, toliko da ni na vrhu file surov. Medtem spasiramo pire z zelo veliko masla in pripravimo aioli(hitra opcija-majonezo z metlico zmešamo z spasiranim česnom, malo kisa, soli in popra). File postrežemo na pireju, pokapljamo z olivnim oljem in aiolijem.
Hitreje in bolj enostavno ne gre, je pa tudi izjemno dobro.

Dober tek!
Lp, Iztok