Grilana pica
Postopek
Naredimo dobro, močno vzahajajoče testo za pico. Žar pripravimo za direktno peko, testo razvaljamo in ga položimo na rešetko direktno nad ogljem. Lopute za zrak pripremo skoraj do konca-da žar ne gori prevroče. Ko se spodaj speče, ga hitro obrnemo in naložimo po pečeni strani, naložimo ZELO rahlo, če ne, bo spodaj zažgana, na vrhu pa ne bo niti sir staljen! Vrnemo na žar, lopute za zrak zapremo in spečemo do konca. Če ste naredili vse prav, dobite hrustljavo in izjemno okusno testo, ki je mehko v sredini, ter čudovit okus po žaru. Dimljenja z lesnimi sekanci v tem primeru ne priporočamo ali pa zelo rahlo. Ker so take pice zelo hitro pečene, jih lahko pripravljamo kar pred gosti in za sprot strežemo…smo že tako naredili in so bili gostje izjemno navdušeni, imamo pa tudi pri naši hiši grilano pico ZELO radi! Poskusite-ne bo vam žal!