Vampi “po tržaško” na PIXIJU

Sestavine
  • vampi(večinoma se dobijo že kuhani in beljeni)
  • svinjska mast
  • dimljena slanina
  • dimljena paprika v prahu
  • A&O Garlic butter
  • A&O Buffalo soldier
  • čebula
  • česen
  • paradižnikova mezga ali paradižnik v prahu
  • pasiran paradižnik
  • belo ali rdeče vino
  • drobtine
  • kakovostna rjava goveja osnova
  • peteršilj
  • lovorov list
  • BIO limona
  • parmezan(ali kak drug polnomasten trd sir)
  • sol
  • sladkor
  • poper
Postopek

Na Pixie-ju na svinjski masti prepražimo narezano slanino. Tik preden se zapeče dodamo čebulo, pražimo do mehkega, vmes dodamo kak dl vode, ščepec soli in kako žličko sladkorja. Ko se vse skupaj lepo vkuha, dodamo česen, premešamo, nato dodamo paradižnikovo mezgo, dimljeno papriko, A&O Garlic butter(malo), A&O Buffalo soldier(zelo malo), vse skupaj mešamo in kuhamo nekaj minut. Ko vse skupaj lepo zadiši dodamo vampe(ki jih pred tem dobro operemo in prekuhamo ter odcedimo, kljub temu da so že bili “kuhani”), vse skupaj pražimo cca 5 minut, ves čas mešamo, da se ne prime. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in pasiran paradižnik, drobtine, lovorjev list in polovico BIO limone(sok ožamemo v vampe, limono pa pustimo da se kuha z ostalimi sestavinami), vse skupaj premešamo. Ko se začne prijemati dodamo nekaj dl vina po vaši želji, tako da se vsebina začne kuhati. Vsako vino bo dalo neko svojo noto jedi, zato je izbira vina precej pomebna, vendar vseeno vaša lastna izbira. Ko vino zavre, dodamo govejo osnovo. Po nekaj minutah dodamo nekaj kosov lupin parmezana(če jih imamo). Vse skupaj kuhamo kakih 40 minut, dodamo narezan peteršilj, potem pa začnemo pokušati. Po okusu dodamo še začimb, soli in popra. Če je pregosto, dodamo še goveje osnove. Če bi bilo slučajno preredko, dodamo še malo drobtin(lahko jih prej še malo popečemo na olju ali masti).

Pri nas imamo hudo radi trde sire, zato jih radi naribamo tudi na vampe….
Postrežemo z na maslu popečenim kruhom.
Dober tek!