Tatarc iz suho staranega steaka

Sestavine
  • suho staran steak(ta je bil suho staran okoli 3 mesece)
  • šalotka(na drobno narezana)
  • kisle kumarice(na drobno narezane)
  • sol
  • poper
  • A&O Macdaddy
  • sveži rumenjaki
  • gorčica(če imate, dodajte tudi cela goročična semena)
  • Worchershire omaka
  • čili omaka
  • maslo
  • kruh
Postopek

Od kosti odstranite meso, iz mesa pa vsa vezivna tkiva, ker je meso dolgo suho starano, ga lahko enostavno natrgate z vilicami(ali ste pa lenuhar, kot jaz in ga spustite enkrat skozi mesoreznico). Dodate vse sestavine, vključno z A&O Macdaddy, in premešate, sestavine dodajajte postopoma in nehajte, ko je še rahlega okusa, naj pride do izraza zelo okusno suho starano meso. Na postrežen biftek dodamo še en svež rumenjak. Takoj postrežemo z popečenim kruhom in svežim maslom(če ste pa “svinjski” kot jaz, pa še kako žličko majoneze…).
Kar se tiče dodatkov se lahko igrate po želji, lahko dodajate različne začimbe ali različne začimbne mešanice, lahko ga pripravite tudi samo s soljo. Zanimivo je osnovo pripraviti rahlo začinjeno ali nezačinjeno, ter jo potem razdeliti na 4 različne mase in vsako začiniti z drugo začimbno mešanico, tako da vaši gosti potem poskušajo kateri je najboljši, igrajte se! Pozabite “pravila”…naredite ga tako kot je VAM všeč!

Dober tek!
Iztok