Steak na PK grilu z Grillgrates z grško solato

Postopek

Steak:

Poiščite najboljši možen suho staran steak. Mi priporočamo Ivanetiča iz Črnomlja-mislim da ima najboljše steake daleč pred kakršnokoli kunkurenco. Steak dajte na sobno tempraturo vsaj 2 uri pred peko, v tem času ga lahko tudi začinite z malo A&O TEXAS STEAK-a, do konca ga boste zčinili po peki. Steak lahko tudi rahlo naoljite. Če je steak ZELO debel(4cm+), ga na začetku dimimo do notranje temperature 45°C, nato ga odložimo in žar razgrejemo na izjemno vroče. Če se steak vmes malo ohladi nič hudega, pečemo ga na zelo vročem žaru 2 minuti na vsaki strani, oziroma do največ 52°C notranje temperature (pomerjene v steaku še na žaru). Ko boste steak odstavili bo notranja temperatura prešla 57°C in bo tako steak perfektno pečen. Meso pustimo počivati VSAJ 10 minut pred rezanjem! Če imate tanjši steak, potem ga pecite le direktno 2 minuti na vsaki strani, do maksimalno 52°C notranje temperature, žar mora biti izjemno vroč! 10 minut počivanja po peki je obvezno! Med počitkom na steake dodamo maslo – tako dobimo super omakico in boljši okus. Po počitku dodamo A&O TEXAS STEAK in steak narežemo.

Grška solata:

Združite vso zelenjavo, kisajte, dodajte A&O BIG FAT GREEK, dodajte sir (na njega še malo A&O BIG FAT GREEK  ), olivno olje in še malo začimb.

Krompir:
Narežemo krhlje ali pommes, skuhamo do rahlega, osušimo, pražimo v olju na 160°C do rahlo temno rumene barve, odcedimo, malo solimo, razgrejemo olje na 180°C+ in popečemo krompir do hrustljavega.

Krožnik:
Rezine steaka položimo na krožnik, dodamo krompirček in solato.

Dober tek!
Lp, Iztok

Sestavine