Steak na PK grilu s solato
Postopek
nes sva prvič zakurila naš nov PK grill. Kar takoj sva uporabila “searing grates”, ki so namenjene pečenju tekmovalnih steakov in na njih spekla(wait for it)…steake. Ja, brez veze, vem. Koliko je lahko to boljše od vsega kar sva uporabljala do zdaj? Mislim da lahko dober steak spečem samo z eno palico in ognjem na tleh, ampak naju je PK gril tudi ob prvi uporabi ZELO pozitivno presenetil. Okus, rahlost, perfektnost količine pečenja, vse to v treh precej različno pečenih steakih…vsi trije malo drugačni, ampak vsi trije perfektni. Vse sva začinila PO PEČENJU z maslom in A&O MONTREALOM(namesto soli). Kaj bo šele ko malo naštudirama tale gril?
Seveda vsa čast tudi mesarju, ki nam je perfektne steake tudi dobavil-mesnica Marolt iz Krškega, 25 dni suho starani…čudoviti!
Glejte slike, recepta verjetno ne rabite, al?