BUFFALO WINGS
Postopek
Perutničke operemo, posušimo s papirnato brisačko ter jih zložimo v večjo posodo. Posolimo, popopramo in zmešamo s koruznim škrobom, da se mešanica enakomerno porazdeli po vseh perutničkah. Na ognju segrejemo posodo z oljem, kamor enakomerno položimo perutničke in jih zapečemo do lepe hrustljavo zlate barve (cca 4-5 min na vsaki strani). Nato jih preložimo v za to pripravljen pekač. Med pečenjem pripravimo glazuro iz Kosmos Buffalo WIngs in stopljenega kokosovega olja. Omaka in olje se morata med seboj lepo povezati. S to mešanico nato premažemo perutničke po obeh straneh.Za še boljši okus jih na koncu posipamo z A&O BUFFALO SOLDIER. Vse skupaj damo pečt v predhodno ogreto pečico ali pokriti žar (na cca 200°C) za 30-35min. Zadnjih 5 min pojačamo na 240°C, ter ventilacijo (če delate v pečici), da se perutničke hrustljavo zapečejo.
Medtem, ko se perutničke pečejo, naredimo RANCH DRESSING oz POMAKO.
Potrebujemo:
- 3 žlice majoneze
- 3 žlice kisle smetane
- malo mleka
- sol in poper
- drobnjak
- česen
- čebula v prahu
- gorčica v prahu
- koper
Majonezo, kislo smetano in mleko zmešamo, da dobimo enotno, gladko, ne pregosto omako. Dodamo vse zgoraj omenjene začimbe, ali pa omako enostavno zmešamo z odlično mešanico začimb RANCH (po okusu). Omako postavimo v hladilnik do strežbe.
Ko so perutničke hrustljavo zapečene, jih zložimo na krožnik, ter postrežemo z omako in svežo stebelno zeleno.
Pa dober tek!
Sestavine
- Približno 1kg piščančjih perutničk
- 2 žlici koruznega škroba
- sončnično ali olivno olje
- 3 čajne žličke stopljenega kokosovega olja
- 1 jogurtov lonček Kosmos Buffalo WIngs omake
- A&O BUFFALO SOLDIER
- sol in poper
- ranch dressing
- stebelna zelena