BUFFALO WINGS

Postopek

Perutničke operemo, posušimo s papirnato brisačko ter jih zložimo v večjo posodo. Posolimo, popopramo in zmešamo s koruznim škrobom, da se mešanica enakomerno porazdeli po vseh perutničkah. Na ognju segrejemo posodo z oljem, kamor enakomerno položimo perutničke in jih zapečemo do lepe hrustljavo zlate barve (cca 4-5 min na vsaki strani). Nato jih preložimo v za to pripravljen pekač. Med pečenjem pripravimo glazuro iz Kosmos Buffalo WIngs in stopljenega kokosovega olja. Omaka in olje se morata med seboj lepo povezati. S to mešanico nato premažemo perutničke po obeh straneh.Za še boljši okus jih na koncu posipamo z A&O BUFFALO SOLDIER. Vse skupaj damo pečt v predhodno ogreto pečico ali pokriti žar (na cca 200°C) za 30-35min. Zadnjih 5 min pojačamo na 240°C, ter ventilacijo (če delate v pečici), da se perutničke hrustljavo zapečejo.

Medtem, ko se perutničke pečejo, naredimo RANCH DRESSING oz POMAKO.

Potrebujemo:

  • 3 žlice majoneze
  • 3 žlice kisle smetane
  • malo mleka
  • sol in poper
  • drobnjak
  • česen
  • čebula v prahu
  • gorčica v prahu
  • koper

Majonezo, kislo smetano in mleko zmešamo, da dobimo enotno, gladko, ne pregosto omako. Dodamo vse zgoraj omenjene začimbe, ali pa omako enostavno zmešamo z odlično mešanico začimb RANCH (po okusu). Omako postavimo v hladilnik do strežbe.

Ko so perutničke hrustljavo zapečene, jih zložimo na krožnik, ter postrežemo z omako in svežo stebelno zeleno.

Pa dober tek!

Sestavine