Piščančja prsa v gobovi omaki
Sestavine
- piščanšja prsa
- mešane gobe
- sladko belo vino
- prošek
- maslo
- olje
- šalotka
- peteršilj
- A&O Garlic Butter
- sol
- poper
- krompir
- gobova(goveja) osnova
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na velike kose. Kuhamo ga v osoljeni vodi do mehkega (ne razpadajočega). Prsa začinimo z A&O Garlic butter po notranji strani in samo s soljo po zunanji strani. V Valhall posodi na maslu in malo olja spečemo piščanja prsa ZELO na hitro, le toliko da dobijo barvo, takoj jih odložimo. V isti posodi popečemo čebulo, dodamo mešane gobe in pečemo nekaj minut. Dodamo mešanico prošeka in sladkega belega vina, povremo. Na to dodamo nekaj rjave govje (če imate gobovo-VELIKO BOLJE) osnove, pustimo da malo povre in vrnemo meso-naj ZELO RAHLO vre. Po potrebi dodamo soli in popra. Vse skupaj odstavimo. Ko meso doseže 65-67°C, pustimo počivati 10 minut (v tem času bo meso preseglo “obveznih” 71°C). Krompir popečemo na litoželezni ponvi in po potrebi dosolimo. Nato vse skupaj postrežemo.
Dober tek
Iztok