Piščančja prsa v gobovi omaki

Sestavine
  • piščanšja prsa
  • mešane gobe
  • sladko belo vino
  • prošek
  • maslo
  • olje
  • šalotka
  • peteršilj
  • A&O Garlic Butter
  • sol
  • poper
  • krompir
  • gobova(goveja) osnova
Postopek

Gobe operemo in jim odstranimo bete, rahlo jih potrosimo z A&O Garlic butter in dodamo malo soli, tik pred pečenjem pokapljamo z oljem. Paradižnik narežemo na kolute, ga posolimo in na vsakega dodamo malo sladkorja. Krvavico narežemo na kolute. Klobase ki smo jih mi uporabili imajo zelo rahel okus, zato smo jih malo dodatno začinili z A&O Garlic butter. Kruh narežemo na kose in ga po vsaki strani rahlo namažemo z maslom. Z briketi B&B smo zakurili v polovici PK žara in na to položili našo plato, tako dobimo vroč in manj vroč del. Na plati smo na začetku pekli hrbtno slanino-le nekaj sekund na vsaki strani na najbolj vročem delu. Poleg slanine smo dali gor še krvavico in žar klobase. Kar je bilo pečeno smo sproti pobirali v topel pokrov posode VH8L+. V ponvi VH25 smo na štedilniku pogreli baked beans. Nadaljevali smo s peko gobic in paradižnika. Po vsaki rundi plato očistimo z inox lopatico, nato smo na očiščeni plati spekli jajca. Na koncu na manj vročem delu plate popečemo še kruh.
Poleg takega zajtrka postrežemo še črn čaj, lahko tudi z sladkorjem in mlekom.
Dober tek!

Lp, Iztok