Piščančja prsa v gobovi omaki

Sestavine
  • piščanšja prsa
  • mešane gobe
  • sladko belo vino
  • prošek
  • maslo
  • olje
  • šalotka
  • peteršilj
  • A&O Garlic Butter
  • sol
  • poper
  • krompir
  • gobova(goveja) osnova
Postopek

Krompir olupimo in narežemo na velike kose. Kuhamo ga v osoljeni vodi do mehkega (ne razpadajočega). Prsa začinimo z A&O Garlic butter po notranji strani in samo s soljo po zunanji strani. V Valhall  posodi na maslu in malo olja spečemo piščanja prsa ZELO na hitro, le toliko da dobijo barvo, takoj jih odložimo. V isti posodi popečemo čebulo, dodamo mešane gobe in pečemo nekaj minut. Dodamo mešanico prošeka in sladkega belega vina, povremo. Na to dodamo nekaj rjave govje (če imate gobovo-VELIKO BOLJE) osnove, pustimo da malo povre in vrnemo meso-naj ZELO RAHLO vre. Po potrebi dodamo soli in popra. Vse skupaj odstavimo. Ko meso doseže 65-67°C, pustimo počivati 10 minut (v tem času bo meso preseglo “obveznih” 71°C). Krompir popečemo na litoželezni ponvi in po potrebi dosolimo. Nato vse skupaj postrežemo. 

Dober tek

Iztok