Picanha na Valhal ponvi

Postopek

Meso zelo dobro operem, narežem na cca 2,5-3 cm debele stejke, tam kjer je veliko maščobe jo malo odstranim, tako da mi ostane približno enak sloj po celem stejku(ne odstranim vse maščobe). Pred peko jo dam na sobno temperaturo za vsaj par ur, potem nasolim in naoljim in jo dam pečt v hladno Valhal ponev na maščobo(pokonci postavim stejke), ponve ne oljim, bo spustil stejk dovolj maščobe že brez tega. Ko se po nekaj minutah maščoba zlato rjavo zapeče, popečem meso še po 1 minuto na vsaki strani. Potem dam počivat na topel krožnik, na meso dam malo masla in pokrijem z alu folijo. Ponev lahko deglaziramo z vinom(rdečim ali belim) dodam sladkor, sol in poper za čudovito vinsko omako k stejku. Omaki lahko dodamo tudi govejo osnovo ali balazmični kis, če je preredka jo malo povrite, če je še vedno preredka jo lahko zagostite z malo koruznega škroba(gustin za omake) Po 10 minutah počivanja damo stejke na desko, ki smo jo predhodno začinili z A&O Texas steak, ter meso po želji narežemo.

Recept za prilogo-ravioli s pršutom
Dober tek!

Lp, Iztok

Sestavine