Jagnjetina izpod peke na PIXIJU

Postopek

Meso narežemo na približno enako velike kose, ga začinimo z A&O GARLIC&HERB, rahlo dosolimo, rahlo potresemo z dimljeno sladko papriko in pokapljamo z olivnim oljem. Zložimo ga na dno naoljene peke, s kostmi na gor. Narežemo čebulo in česen(samo očistimo zrna), jim dodamo rjav sladkor, olje, sol in poper vse dobro premešamo. Polovico naložimo direktno na meso, ostalo na krompir. Krompir in korenje olupimo, narežemo in potresemo z A&O SWEET BONES&BUTTS, dimljeno papriko, rjavim sladkorjem, olivnim oljem in malo soli. Krompir in korenje polagamo po robovih in na meso.

Sloji gredo takole:

  • spodaj: meso s kostmi na gor
  • na meso polovica čebule in česna
  • nato krompir in korenje
  • nato ostala polovica čebule in česna
  • na vrhu vejica rožmarina
  • vse skupaj zalijemo z močno govejo osnovo in nekaj dl vina

Cca 10 prižganih briketov damo pod peko in še enkrat toliko na pokrov, razporedimo jih čim bolj enakomerno. Pečemo cca 1,5 ure. V tem času dodamo nekaj briketov in oglja na pokrov, potem peko odpremo in meso položimo na zelenjavo, obrnemo ga z kostmi na dol. Ko je meso rjavo zapečeno, po okoli 1 uri, in mehko da samo pade s kosti, je peka pripravljena.

Dober tek!
Lp, Iztok

Sestavine
  • jagnjetina
  • čebula
  • krompir
  • korenje
  • česen
  • A&O GARLIC&HERB
  • A&O SWEET BONES&BUTTS
  • dimljena sladka paprika
  • rjav sladkor
  • olivno olje
  • paradižnik
  • močna goveja osnova
  • polsladko belo vino
  • rožmarin
  • sol
  • poper