Domač picaburek pečen na PK žaru/smokerju

Sestavine
  • čim tanjše vlečeno testo(najboljše uno ko je za baklave)
  • olje
  • šunka
  • sir
  • gobice
  • paradižnikova omaka
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • origano
Postopek

Šunko in sir naribamo, zmešamo paradižnikovo omako s soljo, sladkorjem, origanom, pekočo omako in poprom, gobice operemo in narežemo(jaz nisem imel svežih pa sem vzel konzervirane), naoljimo pekač, pripravimo zmes 90% vode in 10% olja, položimo prve liste testa v pekač in premažemo z zmesjo olja in vode, ponovimo 3 sloje, dodamo sloj zmečkanih listov testa in jih tudi dobro premažemo, nanje damo sloj ravnih listov in nanje nadevamo polovico nadevov in polovico omake(z količino nadeva ne pretiravamo), dodamo 2 lista, ju premažemo in dodamo še preostali nadev, na to položimo še vsaj 5 listov, vsakega posebaj namažemo z mešanico olja in vode. Na koncu zavihamo vse vogale in jih zlepimo z zmesjo olja in vode tako da dobimo lepo precej rvno površino. Vse dobro prepikamo z vilicami in zalijemo še z kake 0,5dl zmesi. Pečemo na 190-210°C(če delate v pečici dajte na 190°C in prvih 15 minut pokrijte z alu filijo), cca 40 minut, ko se obarva je pečen. Pred rezanjem pustimo 10 minut počivati, da lepo odstopi od robov. Najlaže narežete tako da ga prevrnete na desko. Brez dobrega jogurta skoraj ne bo šlo… Dober tek!