Dimljena račja prsa s pomarančno omako

Postopek

Račja prsa očistimo in operemo, z vodo razredčimo KosmosQ CHICKEN SOAK v predpisanem razmerju in račja prsa namočimo v mešanico, pustimo vsaj 4 ure. Mariniranim račjim prsim narežemo kožo, tako da bo maščoba lahko odtekala, nato jih natremo z A&O Garlic&butter in KosmosQ Texas beef, ter pustimo še kako uro, da se začimbe vpijejo. Zakurimo žar, pripravimo ga za indirektno peko, dodamo kocke aromatičnega lesa, v tem primeru smo dodali HIKORY, ter položimo nanj našo plato. Tik pred peko kožo še dodatno posolimo. Pečemo jih s kožo na plati, na hladnejšem delu plate, tako da spustijo čim več maščobe, dokler se koža ne obarva rjavo cca 10 minut. Pokrov je ves čas zaprt. Potem jih obrnemo in jih damo bližje vročemu delu plate, ter pečemo le okoli 1 minute na drugi strani. Odložimo jih na topel krožnik in jih pustimo stati 10 minut.
Za pomarančno omako stisnemo sok iz 3 pomaranč, mu dodamo cca 3 žlice belega sladkorja in ga zavremo. Sirup precedimo skozi fino cedilo. Nato mu dodamo KosmosQ Texas beef po okusu in žličko koruznega škroba raztopljenega v pol dl vode. Na koncu dodamo maslo in za nekaj sekund zavremo.
Pire naredimo po klasični francoski metodi, veliko kvalitetnega masla, malo prekuhanega krompirja, malo mleka, soli in veliko tartufate(če imate je lepše in bolje iz belih tartufov).
Gobe operemo, na debelo narežemo, začinimo z A&O Garlic&butter, KosmosQ Texas beef in jih pokapljamo z olivnim oljem. Pečemo jih na naši plati z dimom HIKORIJA do zlato rjave barve.
Postrežemo na nariban feta sir in dodamo sveže narezan paradižnik.
Dober tek!

Lp, Iztok

Sestavine
  • račja prsa
  • A&O Garlic&butter
  • KosmosQ Texas beef
  • KosmosQ Chicken soak
  • sol
  • krompir za pire
  • tartufata
  • šampinjoni(ali kake “boljše” gobe)
  • pomaranče
  • maslo
  • koruzni škrob
  • kvaliteten paradižnik
  • kvaliteten feta sir
  • olivno olje