Dimljena raca na PK-ju

Sestavine

Za raco:

Za pire:

  • krompir
  • sol
  • maslo
  • mleko

Za omako:

  • pomaranča
  • maslo
  • sladkor
  • škrob
Postopek

Mleto goveje meso začinimo z A&O Texas steak in A&O Garlic butter in malo soli, mešanico popečemo na litoželezni ponvi v žaru, kjer dimimo s Pecanom, nato jo rahlo začinimo z BBQ omako. Ko je meso popečeno, ga odstranimo iz ognja in ga dodamo ostalim nakockanim sestavinam v večjo “non stick” posodo (mi preferiramo naše litoželezne izdelke), ki še vedno paše v vaš žar. Pečemo na max 120°C z briketi in ogljem Jealous Devil, dimimo s pecan-om, samo 1 kocka. Vsake pol ure mešamo, ko se sir popolnoma raztopi in se lepo vleče, ima verjetno nekje okoli 65°C, takrat vse skupaj odstavimo in postrežemo z najboljšimi zapečenimi tortiljami ali načo čipsi, kar jih lahko kupite.

Dober tek!
Lp, Iztok