Dimljena govedina v “dutch oven-u” na Pixiju

Sestavine
Postopek

Meso injiciramo z mešanico vode in Kosmos’Q Reserve blend Brisket injection, pustimo stati vsaj 6 ur(idealno čez noč). Vsaj eno uro pred peko začinimo meso z A&O Ditry Cow, A&O Texas steak, A&O Japanese, malo soli in malo rjavega sladkorja. Če delamo iz svežega paradižnika, je potrebno paradižnik na hitro povreti in oluščiti, ter na roke spasirati. Začinimo ga s soljo, belim sladkorjem in origanom. Če ne pripravljamo svežega paradižnika, uporabimo dobro passato(Mutti) ali paradižnik v koščih(Valfrutta). Pripravimo žar/smoker, da močno dimi na cca 130°C in nanj položimo meso. Dimimo vsaj 2-3 ure, do močno zapečene skorjice. Mi smo uporabili brikete Južnoafriške akacije in les Blues Hog Pecan. Medtem v 8L “dutch oven-u popečemo slanino na masti, ji dodamo čebulo, zeleno,korenje in paradižnik, ter vse skupaj dobro popečemo. Dodamo meso, ga zalijemo z govejo osnovo in Guiness pivom. Vse skupaj pokrijemo s pokrovom in nanj položimo nekaj prižganih briketov. Pustimo da se duši cca 2-3 ure. Ko dvignemo pokrov, mora vilica/nož/sonda iti skozi meso praktično brez upora. Ko je meso super mehko, damo omako nazaj na ogenj in pustimo da povre. Po potrebi jo zgostimo z Gustinom za omake.

Kot prilogo svetujemo krompirjev pire, ali popečeno polento z jurčki, lahko pa tudi z maslom popečene kruhke….

Dober tek!
Lp, Iztok