Chicarrones

Postopek

Svinjsko potrebuševino očistimo in dobro operemo in osušimo. Z čistimi rokami(najbolje da uporabite rokavice za enkratno uporabo) potrebuševino namestimo v vrečko iz katere iztisnemo ves zrak in jo zavarimo. Lahko jo tudi zvakuumiramo in zavarimo. Meso damo v hladilnik za vsaj 7 dni, če vakuum spusti ni nič hudega, glejte samo da se meso nikjer ne dotika kake površine, če imate steklene police, morate meso dati na neko mrežico, zrak mora neovirano krožiti okoli in okoli mesa. Po 7 ali več dneh vzamemo meso iz vrečke, koža mora biti temnejša(rjava) in trda – le taka se bo napihnila in postala hrustljava med peko. Meso mora dišati, nikakor ne sme imeti kakega neugodnega vonja(kot bi ga imelo če bi bilo v navadni vrečki). Meso narežemo na cca 25mm široke kose(pazi-suho kožo je težje rezati) in ga močno posolimo. Na litoželezni ponvi segrejmo malo olja in na njem pečemo meso na koži, na srednjem/nizkem ognju cca 20 minut. Potem dodamo v ponev olja do približno 15-20mm višine, ga močneje segrejemo in vrnemo kose, tokrat jih pečemo cca 10-15minut na vsaki strani. Med peko imejte ponev pokrito.

Poleg odlično paše mlad krompir, pečen na litoželezni ponvi, Thai-ger čili omaka, Ranch omaka, sveža zelenjava…

Dober tek!

Sestavine