Čevapčiči v lepinji s kajmakom na PLATI

Postopek

Meso in maščevje zmeljemo, začinimo z A&O TEXAS STEAK, dodamo strt svež česen in MALO pecilnega praška, premesimo, nato vse skupaj še enkrat zmeljemo, če ni masa zelo mehka dodamo nekaj kapljic mineralne vode, dokler ni masa zelo mehka. Oblikujemo čevapčiče in jih damo v hladilnik za cca 1 uro. Porabimo jih pa največ v 4 urah, ker smo dodali pecilni prašek. V tem času pripravimo žar in vse ostale sestavine. Zakurimo pod plato na eni strani, tako da imamo na eni strani zelo vročo plato, na drugi pa manj, tako lahko z pozicijo peke določamo temperaturo-če se vam preveč peče dajte čevapčiče bolj proti hladnejšem delu, pa se bojo pekli počasneje. Prav tako na močno razgreto oglje položimo kose lesa(sekanci so premali, tudi namakanje nič ne pomaga). V tem primeru smo uporabili našo aromatično akacijo, lahko pa tudi hikorijeve-dim bo dal izjemno lepo aromo, zato je zelo pomemben. Čevapčiče med pečenjem ves čas mešamo in “rolamo”, tako so čim bolje zapečeni okoli in okoli. Med mešanji obvezno ZAPIRAMO pokrov, pa magari samo za 2 minuti, to je nujno, da bodo čevapčiči čim bolj dimljeni. Vsekakor jih pa spečemo v čim krajšem času, da se znotraj ne posušijo-ravno to plata odlično preprečuje in omogoči čudovito zapečene, znotraj pa še fino sočne. Če ostanejo rahlo rožnati v notranjosti, je najbolje, kakršnekoli skrbi so pa odveč, ko bodo tunaj dobro zapečeni, so tudi notri 100% pečeni. Lepinje prerežemo na pol in jih popečemo na maščobi od čevapčičev, lahko jih tudi polijemo malo z govejo juho. V še vroče lepinje naložimo čevapčiče, nanje damo kajmak in pokrijemo. Poleg postrežemo narezano svežo čebulo in ajvar.

Dober tek!

Sestavine
  • goveje meso(rebra, prsa, vrat, pleče), glejte da je dovolj maščobe
  • A&O TEXAS STEAK(nadomestimo ga lahko s soljo, poprom in malo česna v prahu)
  • svež česen
  • pecilni prašek
  • mineralna voda
  • lepinje(tokrat smo uporabili kupljene, kmalu pa tudi recept za naše)
  • kajmak(priporočamo od Zelenih Dolin)
  • ajvar
  • čebula
  • goveja juha
  • kosi aromatičnega lesa za dimljenje