Čevapčiči v dagari
Sestavine
- čevapčiči(najbolje mešanica jagnjetine in junetine)
- pravi kajmak
- močna goveja osnova
- sir(lahko je beli sir, na slikah je z mocarelo-buffala)
- A&O Garlic butter
- črn poper
Postopek
Čevapčiče spečete na naši plati, medtem močno dimite s kakim aromatičnim lesom (mi smo s hickory-em), v posodici stalite kajmak, dodate malo močne goveje juhe, A&O Garlic butter, črn poper in v vse skupaj naložite čevapčiče do vrha posode. Po vrhu dodate malo buffalo mocarele(ali kak drug sir po vaši izbiri) in zapečete pod grillom v pečici ali pokritem žaru v kaki minuti ali dveh.
Poleg se vedno prileže pečena paprika s česnom in olivnim oljem, mlada čebula, ter seveda v malo goveje osnove namočena lepinja popečena na naši plati.
Dober tek!
Lp, Iztok