BLT sendvič
Sestavine
- neke sorte posebna salama, mi smo uporabili Blejsko in Posebno salamo
- gorčica
- najljubši sladki rub, mi smo uporabili Sweet bones&bacon in Hog waller
- kocke za dimljenje(jaz sem dimil z mešanico Hickory-a in Pecan-a)
- dobri briketi
- BBQ omaka, v našem primeru Sweet baby ray’s Honey in Rib glaze od Kozmos’q
- velik in dober toast
- čimbolj okusen in bogat paradižnik
- ledenka
- dober ketchup(mi uporabljamo Develey)
- dobra majoneza(mi uporabljamo Zvijezdo)
- maslo
Postopek
Salamo narežemo na kocke cca 1cm globoko, jo namažemo z gorčico in posujemo s sladkim BBQ rubom(v našem primeru Sweet bones&bacon in Hog waller). Pripravimo žar za indirektno peko, na nizko temperaturo. Mi smo imeli okoli 100-115°C, na prižgane brikete položimo kocko lesa, tako se ustvari dober dim. Salame pečemo okoli 2-3 ure, ves čas dimimo. Ko smo zadovoljni s skorijco, salamo premažemo z BBQ omako ali glazuro in pečemo še pol ure, da se lepo zapeče. Toast namažemo z maslom po eni strani in dobro zapečemo(najbolje na žaru). Naložimo toast, ketchup, dimljena salama, paradižnik, malo majoneze, ledenka, dosti majoneze in toast.
Dober tek!
Lp, Iztok