Brisket – goveja prsa
Postopek
Govejim prsim odstranimo večino maščobe, pustimo je le tanek sloj po vrhu.
Injiciramo s KosmosQ RESERVE BLEND BRISKET INJECTION mešanico za injiciranje, pustimo stati vsaj 4 ure
V tem primeru smo ena prsa začinili samo s soljo, poprom in česnom, druga pa z A&O COWPAT mešanico, 1 uro pred peko
UPDEJT 2020! Začinite jih z A&O Texas steak in A&O Dirty cow, lahko tudi A&O COWPAT, EAT BBQ THE MOST POWERFULL STUFF ter rjavim sladkorjem!
Smoker naj bo vnaprej ogret na 120-130°C in naj čisto dimi, potem dajte vanj meso, tako da se nikjer ne dotika ali prekriva drugega mesa
Ko dobimo skoraj črno skorjo(po cca 6-7 urah)in smo na okoli 75-78°C v mesu, meso zavijemo v alu folijo narejeno za zavijanje BBQ, preden do konca zvijemo dodamo v zavitek še KOSMOS Q BRIKET MOP, maslo in malo goveje juhe
Ko dosežemo cca 92-95°C v mesu(po cca 12 urah, lahko je pa tudi dosti več-mi smo jih pekli tudi že 18 ur) oziroma ko je meso popolnoma rahlo ko ga prebodemo s sondo, je naša peka končana, zavitek zavijemo z brisačo in ga damo v hladilno torbo za cca 1 uro
Za Slovenski pridih postrežemo z praženim krompirjem in hrenom z jabolkom