BBQ goveja krača

Sestavine
Postopek

Kračo operemo, osušimo in injiciramo z KosmosQ Reserve blend brisket injection in pustimo stati vsaj 6 ur. Nato jo začinimo z naštetimi začimbami in rjavim sladkorjem. Pečemo v smokerju na akacijevem dimu okoli 3-4 ure na 130°C, oziroma dokler ne dobi lepo zapečene skorjice. V pekač narežemo vso zelenjavo in jabolka, pečemo 45 min na 200°C v pečici, potem damo na zelenjavo še kračo in vse skupaj damo v smoker za 30 min. Vse skupaj zalijemo z mešanico goveje osnove, dodamo maslo ter pokrijemo z alu folijo. Pečemo še kaki 2-3 ure na 130°C, oziroma dokler ni krača popolnoma mehka(notranja okoli 95°C). Iz pekača poberemo omako in zelenjavo v mešalnik in jih gladko zmešamo. Krompir skuhamo in pretlačimo, dodamo veliko masla, malo polnomastnega mleka in malo hrena, po okusu solimo in popramo. Spečemo nekaj kostanjev. Postrežemo pire, ga delno prekrijemo z omako in kosi krače. Okoli potresemo olupljene pečene kostanje.

DOBER TEK!