Burger s krvavico
Sestavine
- krvavica
- meso(v našem primeru prsa black angusa)
- por
- gorčica
- gorčična semena
- med(akacijev)
- Honey Mustard omaka
- bombetka
- dobro belo vino(posluho ali polsladko)
- maslo
Postopek
Direktno na ognju (brez rešetke) zapečemo por do črnega okoli in okoli, damo ga počivati. Na plati na žaru spečemo krvavico, pustimo da razpade in maso dobro popepčemo, vmes ves čas dimimo in pokrivamo žar, jaz sem dimil z pecanom. Nato spečemo meso, ves čas dimimo. Nazadnje na plati popečemo z maslom premazane bombetke. Por oluščimo do čistega in ga narežemo na kolutke, mora biti zelo mehak. Za omako povremo vino do sirupa, ga zmešamo z gorčico, gorčičnimi semeni in veliko medu,če pa si želite malce olajšati delo, si za omako izberite našo Honey Mustard že narejeno omako, kateri primešate le malce medu in omaka je popolna. Na bombetko damo malo omake, nato meso, nanj krvavico, na krvavico por, nanj pa spet omake. Burger je nekaj posebnega. Hvala velikemu chefu Tomu Gretiču za idejo in nasvet glede pora!
Uživajte, dober tek!
Lp, Iztok