Žari in smokerji

 • Blagovna znamka Cozze se je rodila v Aarhusu na Danskem, ime pa izhaja iz italijanske besede »školjka«. V dizajnu pečic Cozze lahko opazite nekaj detajlov, ki spominjajo na školjko. Ostalo je zgodovina, zdaj so Cozze pizza pekači in žari v tisočih in tisočih domovih po vsem svetu, kjer zagotavljajo zabavno in odlično hrano!Plancha 600 iz Cozzeja z 2 gorilnikoma in 2 reverzibilnima ploščama z gladko in rebrasto površino. Plancha vam ponuja drugačne možnosti kuhanja od tistih, ki jih dobite z običajnim električnim žarom in rešetko za žar, zato je odlična alternativa klasični izkušnji pečenja na žaru ali kot dodatek vaši zunanji kuhinji.Žar plošče so dvostranske in izdelane iz litega železa za optimalno ohranjanje toplote, zato so enako primerne za pečenje klobas ali jajc, odvisno od tega, ali uporabljate gladko ali rebrasto površino. Za enakomerno porazdelitev toplote in visoko temperaturo po celotni površini žara skrbita tudi 2 gorilnika v obliki črke U pod žar ploščama.Masivne žar plošče in visoke temperature omogočajo tudi hrustljavo skorjico vaših jedi in kuhanje v lastnem soku za še boljši okus. Poleg tega so žar plošče enostavne za čiščenje, saj je ostanke hrane in maščobe po uporabi enostavno obrisati.Z vgrajenim termometrom na vrhu pokrova in LED lučkami v kontrolnih gumbih, ki svetijo belo, ko se žar segreje in rdeče, ko je vroč in pripravljen za uporabo, je plancha izjemno prijazna do uporabnika - plancha je tudi enostaven in hiter prižig, saj je opremljen z elektronskim vžigom.Za še boljšo izkušnjo pečenja so ob doplačilu na voljo dodatki.Zaščitne rokavice, burger press, Inox prijemalka za hrano REGULATOR ZA PLIN NI PRILOŽEN (na voljo za doplačilo)GARANCIJA 2 LETI OD NAKUPA
 • Landmann (Grillchef) je najstarejši proizvajalec žarov v Nemčiji. Ustanovitelji današnje tradicionalne blagovne znamke so imeli leta 1966 izostren instinkt in prvi žar prinesli domov iz Kanade. Njihova vizija uspešnega posla je obrodila sadove.Žar na oglje GrillChef Barrel 0630 je praktičen za uporabo in hkrati izjemno zmogljiv. Na litoželezni rešetki lahko naenkrat pripravite slastne jedi za do 4 osebe. Posoda za oglje je kovinska in dodatno emajlirana. Z vratci spodaj pa lepo reguliramo dotok zraka v žar.Litoželezni zgornji del žara poskrbi za boljši izkoristek toplote, litoželezna pa je tudi rešetka, ki je opremljena z lesenimi črnimi ročaji, nastavljate jo lahko po višini.Žar GrillChef Barrel 0630 je primeren za uporabo na vrtu, na terasi ali pa v kampu, saj vam nizka teža in kompaktna oblika omogočata, da ga brez težav vzamete s seboj na dopust.Ročaji na žaru so črni in ne taki kot na sliki.
 • ŠPENA BBQ namizni žar

  450,00  z DDV
  Izjemno lep, ročno izdelan, žar za na mizo. Primeren za večje družbe, kjer si vsak speče svoj košček mesa, ali pa za super žar večerjo za celotno družino, pri kateri ne porabite veliko oglja. Čudovit za kampiranja ali ribolov. Mi ne gremo več nikamor brez njega, če ne drugega na njem vsaj popečemo kruh. V ohišje iz polnega 4mm debelega jekla se vstavi košara ali posoda z ogljem na prižgano BIO kocko za prižiganje in to je to, žar je v 15 minutah pripravljen na peko. Rešetka je ročno izdelana iz izjemno kakovostnega kvadratnega polnega inoxa 8x8mm, zato jo lahko perete v pomivalnem stroju, nikoli ne bo zarjavela ali se pričela luščiti. Rešetka ima tudi nogice zato lahko na njej tudi postrežete hrano. Ročaji in napisna ploščica iz poliranega inoxa dajo tem čudovitem univerzalnem žaru tudi izjemen izgled, primeren tudi za na gala večerje.
 • Izjemno lep, ročno izdelan, žar za na mizo. Primeren za večje družbe, kjer si vsak speče svoj košček mesa, ali pa za super žar večerjo za 1 ali 2, pri kateri ne porabite veliko oglja. Čudovit za kampiranja ali ribolov. Mi ne gremo več nikamor brez njega, če ne drugega na njem vsaj popečemo kruh. V ohišje iz polnega 4mm debelega jekla se vstavi košara z ogljem na prižgano BIO kocko za prižiganje in to je to, žar je v 15 minutah pripravljen na peko. Rešetka je ročno izdelana iz izjemno kakovostnega polnega inoxa premera 6mm, zato jo lahko perete v pomivalnem stroju, nikoli ne bo zarjavela ali se pričela luščiti. Rešetka ima tudi nogice zato lahko na njej tudi postrežete hrano. Ročaji in napisna ploščica iz poliranega inoxa dajo tem čudovitem malem univerzalnem žaru tudi izjemen izgled, primeren tudi za na gala večerje.
 • - 17%

  KERAMIČNI POKRITI ŽAR NA OGLJE- Big Landmann

  999,00  z DDV

  Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 999,00 

  Landmann (Grillchef) je najstarejši proizvajalec žarov v Nemčiji. Ustanovitelji današnje tradicionalne blagovne znamke so imeli leta 1966 izostren instinkt in prvi žar prinesli domov iz Kanade. Njihova vizija uspešnega posla je obrodila sadove.Že tisočletja se v Aziji za kuhanje uporabljajo keramične pečice. Tradicionalne japonske pečice se imenujejo "mushikamado". Sredi 20. stoletja so Američani te peči dodatno razvili, saj so združili najboljše iz obeh svetov. Vsestranski tako imenovani "Kamado žari" so "ugledali luč sveta. Sama beseda kamado je japonska za pečico.Big Landmann je najsodobnejši keramični žar z neverjetno toplotno izolacijo. Prednost keramičnih žarov je, da lahko reguliramo temperaturo, zato so primerni za pečenje vseh vrst mesa, zelenjave, pic, kruha... V njih lahko pečemo tudi celega piščanca ali purana. Meso ostane sočno in mehko, zunaj pa dobi hrustljavo skorjico. Jedi so obogatene z aromo žara. Ta vrsta žara ima izjemno izolacijo in zadrževanje toplote, kar pomeni, da je potrebno manj zraka in oglja. V žaru se zadržuje vlaga, kar daje sočen rezultat.Odličen žar za BBQ peko (low&slow). Visokokakovostno tesnilo iz klobučevine zagotavlja odlično tesnjenje, zaradi česar je žar idealen za dimljenje. Majhne koščke lesa položimo na kvalitetno B&B oglje in ustvarimo dim. Na pokrovu je ventil iz litega železa in integriran termometer. Voziček na 4 kolesih z zaklepanjem in z dvema stranskima mizicama je del paketa.Big Landmann se lahko uporablja za neposredno peko na žaru, kjer se hrana kuha neposredno nad žerjavico, pa tudi za indirektno peko na žaru. Voziček je vključen v ta model. Žar je primeren za domačo uporabo, na njem pa boste naenkrat lahko pripravili pojedino za 16 oseb. V kompletu poleg žara, vozička in dvoconske rešetke, dobite še košaro za pripravo odlične zelenjave ali rib, stojalo za perutničke ter prijemalko-klešče za rešetko.Od dodatne opreme priporočamo še: GARANCIJA: 1 LETO
 • Zunanje kurišče, ki je obenem lahko klasičen gril/žar, omogoča kuhanje v kotličku ali peko v žerjavici(izpod peke). PIXIE 650 ima izjemno socialno in družabno vrednost, saj ga lahko uporabljate skozi vse leto. Modularen način sestavljanja, uporabnost za peko in kuhanje ter prilagodljivost okolju vam bodo odpirali vedno nove možnosti.Ko piknik postane družaben dogodek ob ognju. Večnamensko kurišče Pixie je edinstven izdelek, ki ga lahko celo leto uporabljamo doma, na vikendu, kampiranju ali pikniku v naravi. Odlikujejo ga majhna teža, stabilnost, mobilnost in široka uporabnost.
 • - 17%

  PIXIE 650 kurišče 4 v 1 GRILL

  289,99  z DDV

  Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 289,99 

  Zunanje kurišče, ki je obenem lahko klasičen gril/žar, omogoča kuhanje v kotličku ali peko v žerjavici(izpod peke). PIXIE 650 ima izjemno socialno in družabno vrednost, saj ga lahko uporabljate skozi vse leto. Modularen način sestavljanja, uporabnost za peko in kuhanje ter prilagodljivost okolju vam bodo odpirali vedno nove možnosti.Ko piknik postane družaben dogodek ob ognju. Večnamensko kurišče Pixie je edinstven izdelek, ki ga lahko celo leto uporabljamo doma, na vikendu, kampiranju ali pikniku v naravi. Odlikujejo ga majhna teža, stabilnost, mobilnost in široka uporabnost.Večnamensko zunanje kurišče, primerno za zunanjo uporabo, celo leto  – v vseh 4 letnih časih. Ročno narejeno v Sloveniji.GARANCIJA 2 LETI
 • Ogenj navdušuje vse generacije, brez izjeme. Zato bo vaše druženje ob ognju z družino ali prijatelji izjemno doživetje. Kurišče ima okroglo obliko, masivno konstrukcijo in s svojo višino zagotavlja sedenje ali stanje ob ognju. Ročno varjeno in izdelano v Sloveniji. Višina kurišča preprečuje poškodovanje in ožganje površine zaradi prenosa toplote ognja. Glede na premer je kurišče odlično za odlaganje vseh velikosti podpeke, do premera 500mm, s čimer se izognete kurjenju na tleh in posledično umazaniji ter pepelu.
 • PK 300 grill&smoker

  795,00  z DDV

  Imenujemo ga New Original, ker ta žar v osrčju svoje nadgrajene retro arhitekture uteleša duh in čisto preprostost peke na prvegem žaru PK iz litega aluminija, ki je prišel iz kalupa leta 1952. Še vedno zgrajen, da traja. Kot vedno, 100% original.

   Ohišje ima iz litega aluminija okoli 5 mm debelega, prirobnice so debele okoli 10 mm. Prav tako je iz aluminija celotno podvozje z policami vred, torej je kakršnakoli rja, tudi po 50 ali več letih nemogoča. Debel aluminij mu omogoča držanje konstantne temperature tudi v nevihtnih pogojih. Ima 4 zračnike, 2 spodaj in 2 na vrhu, ki omogočajo močno direktno peko ali indirektno dimljenje. Zaradi geometrije in materiala se žar zelo hitro zelo močno segreje, zato je izjemno primeren za peko steakov, celo toliko da je postal uraden žar SCA(svetovne organizacije v peki steakov) in prav vsi zmagovalci zadnjih nekaj let ga uporabljajo. Brez težav ga segrejete nad 350°C, torej je zelo dober tudi za peko pic, z svojo obliko pa omogoča uporabo zelo velike šamotne plošče, torej lahko pečete prave-VELIKE pice, ogromne štruce kruha ali pa pravo francosko bageto v celotni dolžini. Izjemna sposobnost konstantnega držanja visokih temperatur ga naredi tudi za čudovito pečico, kjer lahko spečete čudovito pečenko. S pripiranjem loput pa ga hitro "umirite" in pripravite za pravo low&slow BBQ dimljenje. Mi ga na treningih in tekmah uporabljamo kot zelo priročno kuhalno površino za izdelavo glazur in omak. Zgornja polica je čudovita za odlaganje česarkoli, ker je iz aluminija lahko brez skrbi nanjo odložite tudi vročo posodo.Celoten žar se samo dvigne iz podnožja in že ga lahko naložite v avto. Ker je iz alumija ga lahko nese 1 oseba, pravokotna oblika mu pa omogoča, da ga lepo spakirate v en kot, kjer vas počaka do naslednje peke. Podnožje ima močne vijake in matice, tako da je primerno za večkratno razdiranje in sestavljanje. Sestavljen je v 10 minutah, potrebujete le izvijač in klešče(ali ključ-bolje). V žaru sta 2 rešetki, debela rešetka iz jekla za oglje in rešetka iz inoxa za peko hrane. Tretjina rešetke iz inoxa se odpira, tako da lahko dodajate oglje ali kose lesa med dolgotrajnim dimljenjem. Dobavljiv pobarvan v črni (grafitni) barvi.Za peko steakov, burgerjev, zrezkov,... priporočamo nakup grillgrates, dodatne rešetke z posebnim profilom, ki pusti prav poseben, čudovit odtis na mesu, da pa tudi prav poseben okus in aromo, ki sta nenadomestljiva.GARANCIJA - 10 LET
 • PK GO with flipkit

  499,00  z DDV

  PK že skoraj 70 let izpopolnjuje svoje žare, odmika se od modnih muh in ostaja osredotočen na pristnost kuhanja na prostem nad ogljem. Njihov cilj je bil PK Grill še izboljšati, narediti še bolj uporabnega in prenosnega. To jim je ZELO dobro tudi uspelo: novi PKGO 2020 je manjši, lažji in bolj funkcionalen kot katerikoli drug PK Grill.

  • Njegova značilna kapsula iz litega aluminija je iz dveh delov, kakor vedno na daleč prepoznavna!
  • Nihče na svetu ne naredi bolj edinstvenega ali trajnega žara na oglje kot oni, ker nihče že tako dolgo ne izpopolnjuje iste preproste formule.
  • PK Žari so narejeni za kuhanje in trajajo.
  • Dvojni okrogli izpušni odprtini z loputami.
  • Loputa za sonde digitalnih termometrov.
  • Durabilium ročaj.
  • Omogoča pravo dvoconsko peko.

  Kapsula iz litega aluminija, dve rešetki za oglje, dve rešetki za peko iz litega železa, veliko bolje ne gre! 

  Iz enega zaprtega žara lahko naredite kar 2 odprta žara! Torej za ta denar dobite kar 2 žara!

  GARANCIJA - 20 LET

 • Ko se je ekipa PK obrnila na slavnega Aarona Franklina iz Austina (TEXAS),da bi skupaj oblikovali nov,edinstven model žara PK300, se je le-ta odzval z navdušenjem,saj tudi sam že vrsto let uporablja PK GRILL-e, ravno zaradi njihovega edinstvenega dizajna, uporabnosti in odlične kakovosti. Franklin je naredil nekaj izboljšav na osnovnem PK300, ki vam je danes na voljo v limitirani izdaji kot PK300AF.LASTNOSTI POSEBNE IZDAJE PK300AF:
  • dodatne "kljukice" za pladnje pod žarom (pladnji se prodajajo posebej)
  • več prostora na policah (poleg žara sta 2 prostorni polici iz litega aluminija za odlaganje mesa, pripomočkov za peko, rubov,...)
  • police se lahko zložijo, ko niso v uporabi
  • pred žarom imate priročno obešalo za vaše orodje, brisače,...
  • "custom made" barva
  • GARANCIJA - 10 LET
  NAREJEN ZA PRAVE ŽAR MOJSTRE:
  • zmogljiv žar in čisto pravi smoker
  • odličen tako za low/slow, kot za hot/fast način peke
  • oblika žara vam zagotavlja 2-consko pečenje (naložite brikete ali oglje na sredino za direktno peko ali ob strani za indirektno peko)
  • narejen iz litega aluminija=enakomerno razporejena toplota po celem žaru
  • pregibna rešetka za pečenje, kar vam omogoča enostavno dodajanje ali odvzemanje briketov ali oglja
  • zgornje radialne in spodnje prezračevalne odprtine vam zagotavljajo natančen nadzor pretoka zraka
  • sistem za zadrževanje pepela, ki je narejen tako, da se zrak, ki prihaja v komoro, segreje že pri vhodu v njo (posledično boljši izkoristek energije)
  SLUŽIL VAM BO VEČNO:
  • Nerjaveča komora za pečenje iz aluminija
  • 20-letna garancija
  • robustna konstrukcija vozička
  • velik, ergonomski ročaj na pokrovu, narejen iz toplotno odpornega tehničnega polimera (ne rjavi,trden)
  • kolo iz prave gume z alu platiščem
  • izboljšana kapsula iz litega aluminija z natančnim tesnilom pokrova
  • stranska polica ima vgrajen ročaj za vleko
 • PK 360 grill&smoker

  1.299,00  z DDV
  PK360 GRILL&SMOKER je izdelan v ZDA, natančneje v Little rocku v Arkansasu. Ohišje ima iz litega aluminija okoli 5 mm debelega, prirobnice so debele okoli 10 mm. Prav tako je iz aluminija celotno podvozje z policami vred, torej je kakršnakoli rja, tudi po 50 ali več letih nemogoča. Debel aluminij mu omogoča držanje konstantne temperature tudi v nevihtnih pogojih. Ima 4 zračnike, 2 spodaj in 2 na vrhu, ki omogočajo močno direktno peko ali indirektno dimljenje. Zaradi geometrije in materiala se žar zelo hitro zelo močno segreje, zato je izjemno primeren za peko steakov, celo toliko da je postal uraden žar SCA(svetovne organizacije v peki steakov), uporabljajo pa ga prav vsi zmagovalci zadnjih nekaj let. Brez težav ga segrejete nad 350°C, torej je zelo dober tudi za peko pic, s svojo obliko pa omogoča uporabo zelo velike šamotne plošče, torej lahko pečete prave-VELIKE pice, ogromne štruce kruha ali pa pravo francosko bageto v celotni dolžini. Izjemna sposobnost konstantnega držanja visokih temperatur ga naredi tudi za čudovito pečico, kjer lahko spečete čudovito pečenko. S pripiranjem loput pa ga hitro "umirite" in pripravite za pravo low&slow BBQ dimljenje. Mi ga na treningih in tekmah uporabljamo kot zelo priročno kuhalno površino za izdelavo glazur in omak. Ima dve polici, ki sta čudovit za odlaganje česarkoli. Ker sta iz vremensko odporne plastike (durabilium) lahko brez skrbi nanju odložite tudi vročo posodo. Polici sta snemljivi, lahko ju obesite na za to pripravljene kavlje.Ker je žar izdelan iz alumija, ga lahko nese 1 oseba, pravokotna oblika pa mu omogoča, da ga lepo spakirate v en kot, kjer vas počaka do naslednje peke. Sestavljen je v 10 minutah, potrebujete le izvijač in klešče(ali ključ-bolje). V žaru sta 2 rešetki, debela rešetka iz jekla za oglje in rešetka iz inoxa za peko hrane. Tretjina rešetke iz inoxa se odpira, tako da lahko dodajate oglje ali kose lesa med dolgotrajnim dimljenjem. Dobavljiv pobarvan v črno ali brez barve-natur aluminij.Za peko steakov, burgerjev, zrezkov,... priporočamo nakup Grillgrates za PK360, dodatne rešetke z posebnim profilom, ki pusti prav poseben, čudovit odtis na mesu, da pa tudi prav poseben okus in aromo, ki sta nenadomestljiva.GARANCIJA - 10 LET
 • Keramične žare uporabljajo vrhunski kuharski mojstri, navdušenci peke na žaru, ljubitelji pravega BBQ-ja in vsi, ki radi dobro jejo.Naš keramični žar lahko uporabljate skozi celo leto, tudi pozimi, ko temperature padejo globoko pod 0°C, saj zaradi kvalitetne keramike odlično zadržujejo toploto tudi pri nizkih temperaturah.ŠPENA BBQ KERAMIČNI ŽARI bodo iz vaših običajnih receptov, naredili kulinarično doživetje, ki se mu nihče ne bo mogel upreti. Kuhinjo boste lahko preselili ven, ne glede na letni čas, saj je kuhanje enostavno, jedi pa veliko bolj okusne, sočne in zdrave.ŠPENA BBQ CERAMIC GRILL je keramični žar na oglje, v premeru meri 22" oziroma 56cm. Sestavlja ga: dobre 3 cm debela robustna keramika, keramično jedro (iz enega dela,ki je na enem koncu prerezano-s tem preprečimo pokanje keramike), klasična inox rešetka, inox rešetka za fleksibilni sistem peke, nosilec za peko piščančjih perutničk ali bedrcnosilec za rebra, regulator toplote, dve kvalitetni preklopni leseni polici za odlaganje, termostat, robustno stojalo izdelano iz nerjavečega jekla z brušenimi zvari, s kolesi in zavoro ter pokrivalo.Od dodatne opreme priporočamo: TOPLOTNI DEFLEKTORVALHAL LITOŽELEZNO POSODOPICA KAMEN in KAMADO DVIGNJENO REŠETKO.Vso ostalo dodatno opremo si lahko ogledate tukaj.Priporočamo kurjenje z odličnim ogljem JEALOUS DEVIL XL, ki bo vašo peko spravil na precej višji nivo. Za vse navdušence dimljenja, pa poleg priporočamo še naše koščke lesa za dimljenje. Na voljo: češnjajablanaoljkapecan in hickory.
 • ŠPENA BBQ smoker P1 in P2

  3.650,00  z DDV
  Smoker P1 smo razvili izključno iz lastne želje po pravem smokerju. Želeli smo si dimiti velike količine mesa in obenem imeti možnosti grilanja, ter kuhanja na kuhalni plošči. Vse to vam omogoča smoker P1. Ima komoro za dimljenje v velikosti 660x1000mm(nov model 2018), 2 rešetki, omogoča istočasno dimljenje do okoli 40 kg mesa. Je »reverse flow offset smoker« kar pomeni da ima kurišče pri strani, ločeno od kuhalne komore, dim pa gre pod kuhalno komoro do njenega konca kjer se njegova smer spremeni za 180° in se vrne nazaj skozi meso in ven skozi dimnik. »Reverse flow« smokerji omogočajo najbolj konstantno temperaturo skozi celotno kuhalno komoro in s tem omogočajo najbolj kontrolirano peko mesa, pa naj bo to za BBQ tekmovanje ali za profesionalno vsakodnevno peko. Z nakupom smokerja pri nas dobite doživljenjsko podporo in vse znanje kar ga premore naša BBQ tekmovalna ekipa(najboljša Slovenska BBQ tekmovalna ekipa 2017).DOŽIVLJENSKI SERVIS IN DOBAVA REZERVNIH DELOVGARANCIJA 20 LETSlika se lahko razlikuje od dejanskega končnega produkta-s časom smo dodali izboljšave (kurišče je kvadratno in brez rešetke v njem)
 • Največji in daleč najtežji smoker v naši redni ponudbi! Izdelan za uživanje v pripravi BBQ! Kot v vsakem našem reverse flow offset smokerju je temperatura po komori skoraj popolnoma enaka, razdalja med rešetkami pa velika, kar omogoča tvorbo izjemne skorjice okoli in okoli mesa brez obračanja in ogromen naraven smoke ring! Zelo veliko kurišče omogča kurjenje z drvmi dolgimi do 50cm in ogromen čas med nalaganji-smoker je popolnoma stabilen tudi po več kot 2 uri(+-5°C)! V tem času lahko mirne duše počnete karkoli drugega ali pa počivate, temu smokerju res lahko zaupate. Jaz ga obožujem ravno zaradi izjemne prostornosti, 4 ogromne rešetke na katere gre, brez dotikanja, več kot 120 kg mesa! Pečeš lahko kar ti paše in kjer ti najbolj paše. Smoker je kompletno izdelan iz 5mm kotlovske pločevine! Sicer je bil ta model preračunan in zasnovan za uporabo v restavracijah in cateringih, se pa je že po prvih testiranjih pokazal kot čisti zmagovalec, zato smo ga tudi lani izbrali za tekmovanje v Zbiljah in z njim brez večjih težav zopet postali najboljša Slovenska BBQ ekipa-prepričan sem da je za tako uvrstitev v veliki meri "kriv" ravno ta smoker! Absolutno neuničljiv in zmagovalen "stroj"!
 • ŠPENA BBQ smoker S1

  2.850,00  z DDV
  Po treh letih razvoja in raziskav smo se končno opogumili in naredili naš prvi serijski smoker, ki je namenjen predvsem domači uporabi. Odlikuje ga enaka matematika kot naše prejšnje, tekmovalne, modele. Kurišče smokerja je dimenzij 400x400x400mm, je iz 4mm debele kotlovske pločevine in ima jekleno košaro za kurjenje. Vanj lepo pašejo standardna drva, dolžine 33cm. Zajem zraka na kurišču ima obliko znaka za radioaktivno sevanje, dizajnerski podpis-je iz Krškega. Loputa na zajemu je stabilizirana z vzmetjo, tako da se loputa vrti vedno z enako silo, ne glede na temperaturo vrat, z njo regulirate zajem zraka in posledično temperaturo. Ročaj na kurišču ima inox vzmet, ki je tudi ob močnem kurjenju dovolj hladna, da jo primemo z golo roko. Vrata smokerja so snemljiva in košara se da vzeti ven, tako da se oboje lahko opere posebej. Zaradi izjemnega izkoristka in stabilnosti, smokerja ni potrebno veliko nastavljati, le enkrat na cca 2 uri je potrebno naložiti 2 manjši poleni in malo oglja(za še večjo stabilnost), tako da ni nobene potrebe po tem da bi bili ves čas peke poleg.Kuhalna komora ima dimenzije fi500mm, dolžino 1000mm in je prav tako izdelana iz 4mm debele kotlovske pločevine. Na rešetki je dovolj prostora za do 15 kg mesa, zaradi izjemnega izkoristka pa tudi ni nič hudega, če pečete samo 1 kos(6ur=cca 6 polen). Smoker ima velika vrata s protiutežjo, ki vam pomaga vrata odpirati in zapirati, ter vas varuje pred tem da bi veter vrata zaprl medtem ko imate roke v smokerju. Na vratih je ročaj z inox vzmetjo, ki je vedno hladna in inox termometer, ki kaže temperaturo v °C in °F. Pred vrati smokerja je velika fiksna polica velike nosilnosti, dolžine celotne kuhalne komore in 300mm široka. Iz strani kuhalne komore je luknja za sonde(vanjo gre do 5 sond), ki jo lahko zaprete z vijakom M8, ko ni v uporabi. Na zadnji strani kuhalne komore sta tudi napisna polščica iz poliranega inoxa in ročaj namenjen premikanju smokerja. V kuhalni komori je spodaj RF plošča, ki ima 2 ročaja za lažjo odstranitev, plošča mora biti vedno prislonjena na kuhalno komoro. Rešetka je iz pohištvenih cevi 15x15mm in ekspandirane pločevine 6mm, ima ročaj, je peskana in impregnirana z jedilnim oljem. Dimnik je delo triletnih testiranj in spreminjanj, zdaj je optimalen, omogoča dober vlek že pri nizkih temperaturah in majhno hitrost zraka skozi kuhalno komoro. Njegova pozicija omogoča stalno temperaturo po celotni kuhalni komori in enakomerno dimljenje mesa, brez potrebe po obračanju ali prelaganju. Na dimniku je tudi loputa, s katero reguliramo pretok zraka skozi kuhalno komoro, že majhen premik lopute se v trenutnu pozna na temperaturi v kuhalni komori.Podvozje na smokerju je enako kot na naših P modelih in je sigurno eno od najbolj stabilnih, če ne najbolj stabilno od vseh smokerjev na trgu. Je 100mm širše od kuhalne komore tako da se smoker praktično ne more prevrniti. Ima 4 kolesa fi 100mm, od tega 2 vrteči z zavoro, tako da smoker ostane tam, kjer ste ga parkirali. Spodaj smo vam dali ekspandirano pločevino, ki vam lahko koristi kot polica za drva, oglje ali pribor.Znotraj smokerja je gola, nova kovina, katero svetujemo da premažete z jedilnim oljem, za večno zaščito bo poskrbel dim. Zunaj je smoker prebarvan z visokotemperaturno barvo, ki je tudi na kurišču in ne bo spremenila odtenka ali kakorkoli popustila.DOŽIVLJENSKI SERVIS IN DOBAVA REZERVNIH DELOVGARANCIJA 20 LET
 • ŠPENA BBQ smoker V1

  3.900,00  z DDV
  Smoker, ki je narejen predvsem za potrebe gostinstva in cateringa.Znotraj je gola, nova kovina, katero svetujemo da premažete z jedilnim oljem, za večno zaščito bo poskrbel dim. Zunaj je smoker prebarvan z visokotemperaturno barvo, ki je tudi na kurišču in ne bo spremenila odtenka ali kakorkoli popustila.DOŽIVLJENSKI SERVIS IN DOBAVA REZERVNIH DELOVGARANCIJA 20 LET

Title

Go to Top