- Tukaj je! Omejena serija mešanic leta 2023!Okusi so popolnoma uravnoteženi, z močno aromo češnje, ki daje mesu tisto čudovito rdečkasto barvo!Mešanica se najbolje poda k svinjskim rebrcem na žaru. Dobro se poda tudi k vsem drugim kosom svinjine, pa tudi k piščancu za žar
- NOVOPit O' Heaven vam prinaša The Original Bar-B-Que PitGrit, ki je originalni tekmovalni recept Williama Manna z idealnim ravnovesjem sladkega in slanega. Z ravno dovolj tistih blagih vročih okusov, da vas opomni, da je tam. Malo sladkosti in majhen kanček pekočega naredita ta izdelek naravnost božanski! To je recept za tekmovanje, ki ga lahko nanesete in uporabite namesto omake, saj daje slastno skorjico. Prepričani smo, da ne boste razočarani.
- Big Phat Greek mešanica začimb je bila izdelana z mislimi na počitnice v Grčiji, močno sonce, čudovito morsko hrano in nočni street food. Posujte na vlažno meso vsaj 1 uro pred peko, da vsa dehidrirana zelišča pridejo do polnega izraza. Lahko jih tudi zmešate z olivnim oljem in limoninim sokom za odlično marinado. Čudovita mešanica začimb za izdelavo domačega Gyrosa in Souvlakija. Piščanec, svinjina ali rakci iz žara(pečeni na naši PLATI), v pitah(malo debelejših mehkih tortilijah) z grško solato na poleten večer...ne gre veliko bolje.
- BLACK GOLD = SUPERCHARGED SPGTa izdelek je bil razvit z mislijo na eno samo stvar: dobiti najbolj noro skorjico-bark, veliko umamija ter čudovitega slanega okusa v eni sami mešanici. To je BLACK GOLD ali ČRNO ZLATO!Ena izmed osnovnih mešanic začimb, ki je namenjena tako žaru, kot BBQ-ju, peki v pečici,...skratka omejitev ni.Primerno za vse vrste mesa, zelenjavo,morske jedi,...
- Je zmagovalna mešanica za vroče perutničke! Mešanica je precej pikantna, vendar jih kljub temu ne moreš nehat jest! Mešanica z maslom v prahu, začimbami in čiliji...to mora imeti vsak! Poleg perutničk paše tudi na vso ostalo aviacijo, kateri hočete dodati prijeten maslen okus in močan udarec čilija! Čudoviti rezultati tudi pri grilanju in peki v pečici!
- Burro's Bite je razvila ena od najboljših tekmovalnih ekip vseh časov, Miss Piggy's. Naša tekmovalna ekipa ŠPENA BBQ ga uporablja na vseh 4 tekmovalnih kategorijah zaradi izjemnega balansa med vsemi okusi. Izdelan je z rdečimi čiliji iz Nove Mehike, ki mu dajo izjemen okus in barvo, prav tako pa tudi ravno prav(rahlo) pekoč okus, balansiran z ostalimi. Priporočajo ga za stejke, burgerje, brisket, rebra, piščanca... dejansko ga pa priporočamo povsod. Brez Burrosa ni pravega BBQ-ja.
- Cowpat-tekmovalna mešanica začimb, narejena v sodelovanju z eno najboljših BBQ tekmovalnih ekip na svetu, Miss Piggy.Izdelana je bila sicer za govedino, vendar je popolnoma primerna za vse vrste BBQ, mislim celo da bi bila boljša na svinjini. Ekipa Miss Piggy BBQ jo redno uporablja na tekmah in je z njo dosegla že veliko nagrad. Ta močna, zelo dobro balansirana mešanica začimb bo sigurno popeljala vaš BBQ na nov nivo!Da pa bodo vaša goveja rebra in brisket res sočna, svetujemo tudi uporabo injekcije KosmosQ RESERVE BLEND BRISKET INJECTION, s katero bo vaše meso zaživelo v pravih okusih!Pri zavijanju pa svetujemo dodajanje KosmosQ BRISKET MOP, ki bo iz vaše govedine potegnil le tiste najboljše okuse! Še angelčki bi jedli!
- Začimbna mešanica, ki je bila razvita zato da da govedini maksimalno okusno in hrustljavo skorjico pri pravem BBQ, torej na govejih prsih in govejih rebrih. Mešanica je nabita z umami okusi in vsemi možnimi naravnimi in nadnaravnimi ojačevalci okusa. Sveže zmleta kava balansirana z sladkorjem iz Jave, najboljše kar se sploh da dobiti ta trenutek za govedino. Črn in bel poper, ter chipotle čili poskrbijo za ravno pravo začinjenost na koncu. Od čistega umamija, do origana iz Čila, za barvo pa dimljena paprika, muškatni oreh in sojina omaka v prahu, pri tej mešanici se ni šparalo. Za piko na i, za poglobitev pravega okusa po močni, starani govedini, je pa dodana še citronska kislina, ki v kombinaciji z govedino da neverjeten močan okus po vrhunski govedini.Da pa bodo vaša goveja rebra in brisket res sočna, svetujemo tudi uporabo injekcije KosmosQ RESERVE BLEND BRISKET INJECTION, s katero bo vaše meso zaživelo v pravih okusih!Pri zavijanju svetujemo dodajanje KosmosQ BRISKET MOP, ki bo iz vaše govedine potegnil le tiste najboljše okuse! Še angelčki bi jedli!
- Izjemna mešanica začimb namenjena vsej perutnini in svinjskim rebram. Zelo lepo balansirana mešanica, lahko jo uporabljate tudi samo. Z njo doeseženih že kar nekaj izjemnih uvrstitev na BBQ tekmovanjih! Naša BBQ tekmovalna ekipa jo uporablja že kar nekaj časa. Vsaki jedi doda točno 38% več umami okusa! Okusi po papriki, pomaranči, limoni in čipotle čiliju, veliko bolje ne gre na perutnini ali svinjini! Odlična tako za peko na žaru, kot za pravi BBQ! Če želite malo bolj pekoč okus, jo mešajte z A&O Buffalo soldier, veliko bolje pa že ne gre.Ker se aviacija med peko v smokerju zelo rada izsuši, pa svetujemo uporabo injekcije KosmosQ ORIGINAL CHICKEN INJECTION, s katero boste zasloveli po celi soseski, saj vaša perutnina nikoli več ne bo presušena. Nikoli več tistega okusa po žagovini!
- Mešanica začimb, ki jo preprosto moraš imeti v svojem asortimanu,saj je obnorela praktično ves svet! Na voljo le omejena količina!Ta izdelek je bil razvit z enim samim namenom: narediti noro dober rub in glazuro za rebra ter piščanca, prelepe zlate barve in globoko, sladko umami noto. Scott je s tem rubom želel maksimizirati umami okus, pri čemer je dal velik poudarek na slanini,rdečem misu in sojini omaki v prahu. Sladkoba iz medu v prahu in kokosovega sladkorja vam bo v ustih pustila okus, ki ga ne boste pozabili. Z namenom se ni dodajala paprika, da se ohrani lepa zlata barva. V kolikor bi radi dodali okus po papriki, svetujemo mešanje s SWEET BONES&BUTTS ali FEATHER DUSTER rubom. Fools goold rub vas bo popeljal v sam vrh priprave bbq svinjine in piščanca. Lahko ga uporabite tudi na zelenjavi iz žara, vendar se zaradi velike vsebnosti sladkorja v rubu izogibajte peki na direktnem ognju.
- Ko to prvič poskusiš, te vrže na rit...dobesedno! Mešanica začimb, namenjena za pečen krompirček, načose, EXTREMNO dobro se obnese tudi na svinjini, burgerjih, govedini, zelenjavi,...domišljija ne pozna meja. Ima izjemno močan in odličen okus po maslu in slanini, ki sta, vsaj za nas, perfektna kombinacija. Poleg njiju je dodanih še nekaj obveznih začimb, ki naredijo piko na i vsem vašim jedem, krompirček pa popeljejo na popolnoma nov nivo! Ko jo boste enkrat preizkusili, krompirček brez nje ne bo nikoli več tisto kar je bil.
- Odlična začimbna mešanica, zasnovana za čudovite in elegantne "zveri", ki tavajo po hribih in dolinah. Primerna za vse oblike divjadi, od zrezkov, divjačinskih enolončnic, celega fazana, jerebice, zajca,...Pridih brina, citrusov, jagodičevja, rožmarina in timijana, s poprom in gorčico, vam bo prinesel odlične rezultate in vaša divjačina bo zasijala kot še nikoli.
- Mešanica začimb za žar in BBQ, ki vas popelje v nebesa!Ko to prvič poskusiš, te vrže na rit...dobesedno! Namenjen za pečenje aviacije, piščancev, kokoši, kopuna, purana, race, gosi, prepelic...VENDAR se extremno dobro obnese tudi na svinjini, burgerjih, govedini, morski sadežih, ribah, zelenjavi, v omakah, juhah, v kruhu, na pici... Ima izjemno močan in odličen okus po maslu, ki se ne uniči med pečenjem, poleg česna je še nekaj obveznih začimb, ki dodajo ravno prav okusa da vaš žar ali BBQ popelje še više, vse skupaj pa omgoča neverjetno lepo zapečeno skorjico! MEŠANICA JE POPOLNOMA BREZ SLADKORJA ZATO JE PRIMERNA TUDI ZA DIABETIKE! Ko jo boste poskusili, ne boste nikoli več žar ali BBQ pekli brez nje! Prav tako ZELO dobra na česnovih kruhkih!
- Mediteranska mešanica začimb, ki mene najbolj spominja na morje, Dalmacijo, pico, škampe, školjke, piščanca na žaru, jagnjetino... Izjemno aromatična mešanica, ki noro zaživi, če jo zmešamo z olivnim oljem in limonimim sokom! Namažemo jo na vlažno meso kako uro pred peko, da se okusi dobro vpijejo. Poletje prihaja in mi smo pripravljeni!
- Inspiracija za mešanico začimb iz daljne Kitajske.Navdih, ki ga je Scott dobil v daljnjem Hong Kongu, medtem, ko je užival v okusnem "sticky" piščancu, kot ga znajo pripravit le tam. Takoj je vedel, da mora ta okus poustvariti tudi za vse vas in nas, ki uživamo v pripravi takih jedi v udobju svojega doma. Opojno, s kitajskimi aromatičnimi začimbami, rdečo papriko in čilijem za pristen okus. Primerno tako za v pečico, kot cvrtje v ponvi in peko na žaru. Za vrhunsko izkušnjo, na koncu peke dodatno glazirajte z medom. Garantirano boste vsi lizali svoje prste od navdušenja.Najbolj primerno za piščanca in svinjino, poskusite na piščančjih stegnih in krilcih. Uporabite naš VORTEX za epskega hrustljavega piščanca. Rub preprosto posujete po mesu in že je pripravljeno za peko.
- Kaj nastane, ko se Scott iz A&O poveže s fanti iz Altons BBQ World? Ja prav imate-Honey monster začimbna mešanica z medeno gorčico, ki se prežema z okusi ameriškega žara v karolinskem slogu. Vaše brbončice bodo norele od navdušenja!Razvito z mislijo na BBQ svinjino in piščanca. Predstavljajte si sočne svinjske "ritke" s pridihom sladkobe, gorčice in rahlo pikantnim zaključkom v "Carolina style". Kombinacija s FOOLS GOLD, BURROS in SPG je garancija za najbolj okusna BBQ rebrca, kar ste jih kdaj jedli.
- Po izdelavi izjemno uspešne začimbne mešanice Jac&cola, je Scott izdelal novo, seveda spet ultra vrhunsko, začimbno mešanico v čast Škotski nacionalni pijači IRN BRU(njihov "Jupi"). Začimbna mešanica je super lepo balansirana, ima čudovite sadne in sladke note, da mesu perfektno barvo in čudovito skorjo, na koncu pa še malo pogreje čili čipotle. Priporočamo na vsej aviaciji in svinjini. Kar nekaj tekmovalnih BBQ ekip(z nami vred), jo že testira za uporabo na tekmah, mislim da se bo sodnikom izjemno dopadla. Izjemna tudi mešana z ostalimi našimi začimbnimi mešanicami, sami jo najraje mešamo z Pigasusom. Razširite svoja BBQ obzorja!Če boste dimili svinjino, poleg te mešanice začimb priporočamo tudi KosmosQ ORIGINAL PORK INJECTION (za sočnost mesa), ter eno od glazur za lepši sijaj: KOSMOS Q APPLE HABANERO RIB GLAZE ali KOSMOS Q PEACH JALAPENO RIB GLAZE.
- Začimbna mešanica, katere inspiracija je bila SEVERNA ITALIJA oz. bolj natančno Gardsko jezero. Odlična kombinacija začimb za vašo jagnjetino izpod peke, jagenjčka na žaru ali pa za odličen stejk, katerega okus vam bo še dolgo časa ostal v spominu.Dodajte Italian Stallion na vaš stejk ali jagnjetino, pustite, da se meso nekaj časa marinira v odličnih začimbah, potem pa preprosto uživajte v vonju rožmarina, ki bo prepojil vašo kuhinjo. Vonj, ki vas ponese vse tja do Gardskega jezera na severu Italije.
- Ko sta bila A&O povabljena na Svetovno prvenstvo v BBQ Jack Daniels 2018 kot najboljša Škotska BBQ ekipa, se je Scott odločil da bo za ta izjemen dogodek naredil prav posebno začimbno mešanico. Nam je celo poslal prototip, ki je imel notri še cel strok vanilije. Med testiranjem mešanice smo hitro ugotovili, da je naletel na nekaj res posebnega in to ne samo za poseben namen, ampak celo za vsakdanjo uporabo na svinjini in perutnini! Zadnjič na naši BEEF delavnici, se je ena skupina celo odločila z to mešanico začiniti goveji steak, ki je bil potem presentljivo dober in je izginil v sekundi. Mi smo se jo odločili začeti uporabljati pri naših tekmovalnih svinjskih rebrih. Mešanica ima prijeten, rahel okus po Jacku in koli, je rahlo sladkasta in precej poprasta, na koncu jo pospremi toplota od čipotle čilija. Generalno zelo lepo balansirana začimbna mešanica, ki jo lahko uporabljate tudi samo!Scott za poleg priporoča uporabo omake izdelane iz redukcije Jacka in kokakole-tako omako smo mi naredili lani na Svetovnem BBQ prvenstvu in z njo dosegli neverjeno 34. mesto med 102 najboljšimi ekipami iz vsega sveta.
- Namenjena peki steakov iz tune, morskega psa, mečarice, gofa, vrhunske starane govedine, rezin A5 wagyu govedine, godzille...vseh vrhunskih kosov, katerih želite le poudariti njihov lasten okus. Okus je predvsem slan, saj je v njej veliko izjemno kakovostne roza himalajske soli, pa tudi aromatičen z veliko umamija in na koncu rahlo pogreje sansho(japonski) poper. Svetujemo samostojno uporabo, nanesemo na vlažno površino mesa in pustimo da se večji kristali himalajske soli raztopijo.
- Ta začimbna mešanica je bila razvita z mislijo na Korejski BBQ. Korejski BBQ je po svetu znan kot eden najboljših, zajema pa predvsem pečenje na žaru, tako da je nam izjemno domač in takoj dober. Mešanica začimb je primerna z pečenje na žaru vse sort mesa ali za BBQ dimljenje svinjskih reber, vrata, govejih reber, piščanca, lignjev, zelenjave. Bolj univerzalne začimbne mešanice nimamo. Če mislite kupit samo eno začimbno mešanico-kupite tole, res gre na vse. Zaradi rdeče pese da mesu izjemno lepo globoko rdečo barvo. Okus je pa predvsem po umamiju, vsi okusi perfektno balansirani med seboj in nobeden preveč poudarjen. Za vse, ki ne marate sladkih začimbnih mešanic.
- Začimbna mešanica, ki bi jo najlažje opisal kot "klasično mediteransko", vendar je tako kot vse A&O mešanice, nekaj več, boljša od ostalih. Dajte jo v notranjost ribe preden jo zapečete na žaru, po lignjih, po zelenjavi okoli hobotnice preden jo daste v peko, po morski solati ali testeninah z morskimi sadeži....paše povsod, ljudje jo dajejo celo na morske pice, jagnjetino in piščanca. Vsebuje celo zelo poseben roza poper iz Brazilije.
- Korona je prinesla tudi nekaj dobrega! Pri A&O so, medtem ko so bili "zaprti" zaradi korone, najbolj pogrešali pravega Big maca. Pa se je Scott spravil izdelati začimbno mešanico, ki ob mešanju z majonezo (in malo kisa od kumaric) da skoraj identično, če ne še boljšo, omako za burgerje. TAKO JE, sedaj si lahko naredite pravi domači Big mac! Ker pa je omaka univerzalna, pa seveda paše tudi v vse druge burgerje in sendviče! Poskušajte ji še dodati za odtenek gorčice ali paradižnikove mezge, igrajte se...
- Hungry Oink pravi: "spremljajte me na mojem potovanju v iskanju zdrave in okusne hrane. Miso je fermentirana sojina pasta iz Japonske, ki se uporablja kot začimba v azijski kuhinji. Je eden klasičnih okusov znan kot umami. S to začimbo pripravite čudovito in okusno jušno osnovo in postrezite s svojo najljubšo zelenjavo, mesom in kuhanim jajcem s tekočim rumenjakom.Začimbno mešanico preprosto dodajte v vrelo vodo, ter ji dodajte vašo najljubšo svežo zelenjavo in meso (oboje seveda prej popecite na žaru ali ponvi). Domišljija pa seveda nima meja, zato ji lahko po želji dodate tudi kaj svojega (npr krutone,...)