Briketi, oglje, les za dimljenje

 • Argentinsko oglje 10kg

  24,70  z DDV
  Lastnosti:Argentinsko oglje quebracho blanco (manjši kosi).Količina: 10 kg
 • B&B Charcoal je že več kot 50 let vodilni proizvajalec najboljšega oglja na svetu. Z njihovim edinstvenim postopkom predelave lahko iz lesa odstranijo najbolj nezaželene tujke, vključno s smolami in kislinami, ki jih najpogosteje najdemo v drugih večjih znamkah. Kar ostane, so le naravne vlaknine, ki predstavljajo subtilen, naraven okus, ki ga hrana zajame pri peki z B&B ogljem. Zaradi tega postopka je že vrsto let "profi izbira za peko na žaru na prostem".

  Oglje za žar hickory je najbolj kvalitetno in aromatično oglje, ki se ga pridobiva od zasebnih kmetov, ki imajo uveljavljeno prakso trajnostnega razvoja. Namenjen tako profesionalnim kuharjem, kot domačim žar mojstrom. Hickory bo vaši hrani dal noro aromo, ki se odlično poveže z vašim mesom ali morskimi jedmi.Za še večjo aromo priporočamo souporabo Hickory kock za dimljenje,  Pecan kock za dimljenje ali Maple(javor) kock za dimljenje
 • B&B Charcoal je že več kot 50 let vodilni proizvajalec najboljšega oglja na svetu. Z njihovim edinstvenim postopkom predelave lahko iz lesa odstranijo najbolj nezaželene tujke, vključno s smolami in kislinami, ki jih najpogosteje najdemo v drugih večjih znamkah. Kar ostane, so le naravne vlaknine, ki predstavljajo subtilen, naraven okus, ki ga hrana zajame pri peki z B&B ogljem. Zaradi tega postopka je že vrsto let "profi izbira za peko na žaru na prostem".

  To B&B oglje iz ameriškega hrasta bo vaši hrani dal noro aromo, ki se odlično poveže z vašim mesom ali morskimi jedmi.

  Za še večjo aromo priporočamo souporabo Hickory kock za dimljenje,  Pecan kock za dimljenje ali Maple(javor) kock za dimljenje

 • TRENUTNO NAJVEEEČJE IN NAJBOLJ AROMATIČNO OGLJE NA NAŠEM TRŽIŠČU, 100% NARAVNIS tem ogljem boste vaš žar popeljali na višji nivo. XL KOSI LESA bodo vaši hrani dali odličen okus in vonj, poleg tega pa bo od njih ostalo zelo malo pepela, kar priča o sami kvaliteti tega oglja.
 • Competition OAK charcoal BriquettsIzdelani iz 100% hrastovega oglja. POPOLNOMA BREZ DODATKOV ALI PRIMESI!

  Za še večjo aromo priporočamo souporabo Hickory kock za dimljenje,  Pecan kock za dimljenje ali Maple(javor) kock za dimljenje

 • "Award-Winning, Choice of Champions".Večkrat nagrajeni, 100% naravni BLUES HOG briketi za žar, ki jih uporabljajo tudi največji mojstri žara. Izdelani iz sladkega HICKORY-ja, ki raste na jugu severne Amerike, zaradi česar ga obožujejo vsi mojstri žara.
 • Južnoafriški briketi izdelani iz najboljšega lesa afriške akacije.Njihova aroma sladkastega dima prav nikogar ne pusti ravnodušnega. V kombinaciji s kockami za dimljenje BLUES HOG PECAN-BREZ LUBJA ali BLUES HOG HICKORY-BREZ LUBJA, pa ste na pragu čiste zmage. Mi vedno pravimo: "Najboljša in prva začimba za dobro,okusno pečeno meso, je prav dim."
 • Ameriški rast da zelo priljubljeno, ne premočno aromo in se odlično obnese v mešanici z drugimi koščki lesa. Kosi hrastovega lesa se dobro ujemajo s perutnino, govedino, svinjino, morskimi sadeži, jagnjetino, divjačino in klobasami!

  Za enakomerno počasno dimljenje uporabite 2 do 4 kose, ki jih postavite neposredno na ogenj ali vir toplote. Pustite, da se kos lesa vžge, nato pa jih s kleščami premaknite do robov, tako da kosi lesa tlijo, ne da bi se vneli. Pokrijte vaš žar in dimljenje se lahko prične.
 • Hickory je najbolj vsestranski les, ki ga pogosto imenujejo tudi kralj lesa za dimljenje. Ponuja močan, pikanten dim, ki je krepak s svojim bogatim profilom okusa. Zmešajte s svetlim sadnim lesom, kot je les češnje ali jablane, da dimu dodate rahlo aromo po sladkem.

  Za enakomerno počasno dimljenje uporabite 2 do 4 kose, ki jih postavite neposredno na ogenj ali vir toplote. Pustite, da se kos lesa vžge, nato pa jih s kleščami premaknite do robov, tako da kosi lesa tlijo, ne da bi se vneli. Pokrite vaš žar in dimljenje se lahko prične.

 • Javorjev les ponuja subtilno sladek dim, odličen za svinjino, piščanca in zelenjavo.

  Zmešajte s koščki pecana ali hickorija za močnejše okuse.

  Za enakomerno počasno dimljenje uporabite 2 do 4 kose, ki jih postavite neposredno na ogenj ali vir toplote. Pustite, da se kos lesa vžge, nato pa jih s kleščami premaknite do robov, tako da kosi lesa tlijo, ne da bi se vneli. Pokrite vaš žar in dimljenje se lahko prične.

 • Brez pravega lesa za dimljenje, ni pravega BBQ-ja. Kakor smo prepričani da je naša akacija najboljši les za dimljenje pri nas, tako je Hickory najboljši v ZDA. Njuna mešanica pa naš "as v rokavu" že nekaj let. Lesni sekanci so za dimljenje predrobni, takoj zgorijo, dajo zelo malo dima, zato so pri Blues Hog-u naredili Hickoryeve kocke cca 4x4x4cm velike. Preizkušeno odličen les za dimljenje, da čudovit sladkast dim, smoker vam bo pa dišal še mesece po dimljenju z hickoryem. Ker ne vsebujejo lubja, dajejo vedno čist, odličen dim. Pakirane v močno vrečko z zip-lock sistemom za to da med shranjevanjem ne izgubijo vlage.Najboljša začimba kar jih imamo!
 • Brez pravega lesa za dimljenje, ni pravega BBQ-ja. Kakor smo prepričani da je naša akacija najboljši les za dimljenje pri nas, tako sta hickory in pecan najboljša v ZDA. Njihova mešanica pa naš "as v rokavu" že nekaj let. Lesni sekanci so za dimljenje predrobni, takoj zgorijo, dajo zelo malo dima, zato so pri Blues Hog-u naredili pecanove kocke, velike cca 4x4x4cm. Les drevesa Pecan velja za enega najboljših za dimljenje. S tem se strinja tudi naša tekmovalna ekipa, ki je Pecan uporabila tudi na Svetovnem prvenstvu v BBQ v ZDA. Kjer le lahko, dodamo dim Pecan-a in s tem postane naš BBQ še boljši! Ima nekako osnoven vonj in okus, kot sol in poper pri začimbah, tako da paše praktično k vsakem mesu, tudi ribam in morskim sadežem. V 1,9kg vreči je kar nekaj kosov lesa, ki bodo v vašem pokritem žaru dimili ZELO dolgo, POZABITE NA SEKANCE! Namakanje ni potrebno. Na zakurjeno oglje ali brikete(pripročamo B&B brikete), položite kos lesa in zaprite žar. V nekaj sekundah se bo vaš žar napolnil z zelo aromatičnim dimom, ki bo vaše meso popeljalo na popolnoma nov nivo!Najboljša začimba kar jih imamo!
 • Deska za grilanje in dimljenje mesa.
  Dimljenje mesa s pomočjo deske iz cedrinega lesa je primerne predvsem pri peki rib in perutnine, pa tudi ostalih vrstah mesa, saj deska preprečuje prijemanja mesa kot je značilno za peko na rešetkah. Deske je pred uporabo potrebno 30 minut namakati v vodi.
  100% kanadska rdeča cedra.
  V paketu sta 2 kosa.
 • Kocke za dimljenje iz bukovega lesa dajejo vaši hrani prijeten rahlo trpek in prijeten okus po dimu. Odlično za dimljenje rdečega mesa, kot so divjačina in govedina, pa tudi perutnina in svinjina. Ti sekanci so povsem naravni, pakirani v priročnih vrečkah, ki jih je mogoče ponovno zapreti.Uporabljajo se lahko v posodi za dimljenje ali pištolah za dimljenje.V primeru da želite dimiti direktno na oglju ali briketih, vam svetujemo uporabo kock za dimljenje
 • Kocke za dimljenje iz češnjevega lesa dajejo vaši hrani prijeten rahlo trpek in saden okus po dimu. Odlično za dimljenje rdečega mesa, kot so divjačina in govedina, pa tudi perutnina in svinjina. Ti sekanci so povsem naravni, pakirani v priročnih vrečkah, ki jih je mogoče ponovno zapreti.Uporabljajo se lahko v posodi za dimljenje ali pištolah za dimljenje.V primeru da želite dimiti direktno na oglju ali briketih, vam svetujemo uporabo kock za dimljenje
 • Kocke za dimljenje iz lesa oljke  dajejo vaši hrani prijeten rahlo trpek in saden okus po dimu. Odlično za dimljenje rdečega mesa, kot so divjačina in govedina. Ti sekanci so povsem naravni, pakirani v priročnih vrečkah, ki jih je mogoče ponovno zapreti.Uporabljajo se lahko v posodi za dimljenje ali pištolah za dimljenje.V primeru da želite dimiti direktno na oglju ali briketih, vam svetujemo uporabo kock za dimljenje
 • Sekanci češnjevega lesa dajejo vaši hrani prijeten rahlo trpek in saden okus po dimu. Odlično za dimljenje rdečega mesa, kot so divjačina in govedina, pa tudi perutnina in svinjina. Ti sekanci so povsem naravni, pakirani v priročnih vrečkah, ki jih je mogoče ponovno zapreti.Uporabljajo se lahko v posodi za dimljenje ali pištolah za dimljenje.V primeru da želite dimiti direktno na oglju ali briketih, vam svetujemo uporabo kock za dimljenje
 • Ravno prav veliki kosi lesa divjih češenj iz ligurskih gozdov, bodo še bolj popestrili aromo vašega mesa. Zahvaljujoč sodelovanju z Riccardom, drvarjem in mojstrom, ki je že od nekdaj navdušen nad žarom in velik navijač ligurskih profesionalnih BBQ ekip, se je "rodil" ta izdelek izjemne kakovosti, popolnoma naraven in 100% varen za uporabo.Naj vašo hrano preplavi prepričljiv češnjev dim, ki bo poleg sladkega okusa pustil tudi bogato rdečkasto barvo. Okus dima je lahek in sladkast, delikaten, a ne prevladujoč in je zaradi svoje miline in odlične barve, zelo primeren za mešanje z drugimi vrstami lesa (jablana). Primeren za vse vrste mesa, tudi za piščanca, ki potrebuje zelo blago aromo dima, kar češnja definitivno je.Les ni bil nikoli šprican, torej je 100% varen za uporabo.
 • Ravno prav veliki kosi lesa, pridobljeni iz 100 let starih in ekoloških jablan, bodo še bolj popestrili aromo vašega mesa. Zahvaljujoč sodelovanju z Riccardom, drvarjem in mojstrom, ki je že od nekdaj navdušen nad žarom in velik navijač ligurskih profesionalnih BBQ ekip, se je "rodil" ta izdelek izjemne kakovosti, popolnoma naraven in 100% varen za uporabo.Naj vašo hrano preplavi sladek dim jablan, idealen za dimljenje belega mesa in rib (tako morskih kot sladkovodnih), pa tudi za dimljenje sirov in občutljivih kosov svinjine.Les ni bil nikoli šprican, torej je 100% varen za uporabo.
 • Ravno prav veliki kosi lesa "divjih"oljk iz ligurskih gozdov, bodo še bolj popestrili aromo vašega mesa. Zahvaljujoč sodelovanju z Riccardom, drvarjem in mojstrom, ki je že od nekdaj navdušen nad žarom in velik navijač ligurskih profesionalnih BBQ ekip, se je "rodil" ta izdelek izjemne kakovosti, popolnoma naraven in 100% varen za uporabo.Žlahtni les oljke je idealen za dimljenje mesa s kompleksnim in značilnim okusom kot sta govedina in divjačina. Z močnim in "odločnim" okusom se odlično poda tudi k tradicionalni italijanski kuhinji, kjer vašim jedem iz žara da še bolj zaokrožen okus.
  • 100% organsko in okolju prijazno, izdelano v celoti iz kokosovih vlaken
  • "Bomba" je enakovredena 3-5 vžigalnim kockam vodilnih konkurenčnih znamk.
  • Oddaja 10cm visok plamen, doseže nad 800°C  in gori 20+ minut
  • Skoraj brez dima in brez vonja, vaši hrani ne doda okusa
 • Večnamenska, za prižiganje ognja v vseh pečeh na trdo gorivo, kaminih, roštiljih in ognja na prostem. Narejena je iz naravnih snovi: lesenih trakov in voska, ne vsebujejo kemikalij in je okolju prijazna.Uporaba: zvitke volne položimo na sredino kurišča in prižgemo. Nato ogenj pokrijemo s trskami oz. drvmi in pustimo zračno režo popolnoma odprto. Ko dobro zagori, dodamo drva ali drugo trdo gorivo.IZDELANO V SLOVENIJI!
 • Profesionalne bio kocke za podžig, ki so bistveno večje od običajnih, približno za 8x. Prednost je, da naredijo bistveno večji plamen in zaradi tega gorijo zelo dolgo. Odlično in priročno pakiranje omogoča idealno razmerje med ceno in količino.Večnamenske, za prižiganje ognja v vseh pečeh na trdo gorivo, kaminih, roštiljih in ognju na prostem. Narejene so iz naravnih snovi: žaganja, drobnih ostankov lesa, ne vsebujejo kemikalij in so okolju prijazne.Uporaba: kocke položimo na sredino kurišča in prižgemo. Nato ogenj pokrijemo s trskami oz. drvmi in pustimo zračno režo popolnoma odprto. Ko dobro zagori, dodamo drva ali drugo trdo gorivo.IZDELANE V SLOVENIJI!
Go to Top